עוגת עלי גפן של אביב משה

מתכון לעוגת עלי גפן, ממולאת בבשר ואורז. מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כ-1/2 צנצנת עלי גפן כבושים מסוננים מנוזלי השימור
שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
50 גרם צנובר קלוי
200 גרם בשר טחון טלה
2 עגבניות מגורדות
1 כפית פפריקה אדומה
1 כפית ראס על חנות
מלח ופלפל
2 כוסות אורז יסמין מבושל
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
50 גרם צימוק אוזבקי
לרוטב:
1.5 כוסות מים
מיץ מלימון 1
3 כפות שמן זית
אופן הכנה
1 מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל כ-5 דקות עד שהוא מזהיב.
2 מוסיפים את הבשר ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה גוון.
3 מתבלים במלח, פלפל , פפריקה מתוקה וראס אל-חנות ומערבבים
4 חנות ומערבבים. מוסיפים לתערובת את האורז המוכן, פטרוזיליה, כוסברה, צנוברים ומערבבים.
5 מרפדים תבנית עגולה עם שוליים גבוהים בנייר אפייה.
6 מפזרים צימוקים וצנוברים על התחתית של התבנית גבוהת שוליים.
7 מניחים עליהם שכבה של עלי גפן כך שיכסו את התחתית והדפנות, וחלק מן העלים יגלשו גם מעבר לשולי התבנית.
8 מפזרים על עלי הגפן מחצית מתערובת האורז ובשר, מיישרים בעזרת כף ומניחים שכבה נוספת של עלי גפן.
9 מפזרים את יתרת תערובת הבשר והאורז ומכסים בשכבה נוספת של עלי גפן. מכניסים את שולי עלי הגפן לתוך התבנית.
10 מערבבים את חומרי הרוטב בקנקן ויוצקים על המאפה ומכסים אותו בנוזלים.
11 מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כשעה עד שהנוזלים נספגים.
12 מוצאים מהתנור וממתינים כ-20 דקות להתייצבות. הופכים את המאפה ומגישים
עוגת עלי גפן
צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות