ברד פודינג עם גאודה ותרד
מתכון לברד פודינג עם גבינת גאודה, פסטו, תרד ובצל, עם חלת בריוש לאקסטרה פינוק. מתכון של הקונדיטורית ליאור משיח
בשיתוף עם א. סיימן סחר
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 כיכר חלה / לחם / קרואסונים בני כמה ימים
50 גר' חמאה רכה
1 זר בזיליקום טרי
1 זר בזיליקום טרי
1 זר אורגנו טרי
3 כפות שמן זית
3 שיני שום
2 פלפל צ'ילי חריף
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית מלח דק
2 בצלים פרוסים לרצועות
1 מארז תרד
100 גר' חמאה (בנוסף)
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית אגוז מוסקט
300 מ"ל חלב (כוס ורבע)
300 מ"ל שמנת מתוקה (כוס ורבע)
200 גר' גבינת גאודה פרימיום מגוררת
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 פורסים את החלה או הלחם לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ.
3 מניחים בתבנית ומפזרים בין הפרוסות 50 גר' חמאה רכה.
4 אופים 5 דקות ומוציאים מהתנור.
מכינים פסטו:
1 במעבד מזון טוחנים בפולסים את זר הבזיליקום, האורגנו, שמן הזית, השום, צ'ילי ומיץ לימון. מוסיפים 1/2 כפית מלח וטועמים לאחר הטחינה.
2 מעבירים לקערה ומניחים בצד.
3 מחממים מחבת עם 100 גר' חמאה, ומוסיפים את הבצלים הפרוסים.
4 מטגנים על אש נמוכה בינונית עד להזהבת הבצלים.
5 מערבבים את החלב והשמנת, ומוזגים כשליש מכמות הנוזל אל הפסטו. מערבבים היטב.
6 מפזרים בעזרת כף או כפית את הפסטו והנוזל מעל פרוסות הלחם בתבנית.
7 מתבלים מעל בפלפל שחור ואגוז מוסקט טחון.
8 מפזרים את הבצל והתרד מעל הלחם, עוזרים לירקות להדחף בין פרוסות הלחם ולא רק מעליהן.
9 מוזגים את שארית החלב והשמנת על תערובת הלחם והירוקים.
10 מפזרים את גבינת הגאודה המגוררת מעל הכל
11 עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל-30 דקות.
12 לאחר 30 דקות, מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות עד להשחמה.
13 מוציאים מהתנור ומגישים חמים.