לחמניות שום במילוי מוצרלה
מתכון ללחמניות שום ממולאות מוצרלה קלות להכנה ופינוק מושלם! מתוך האינסטגרם של נועה שפירו
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מצרכים ל 16 לחמניות:
500 גרם קמח (3.5 כוסות)
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כפית מלח
כוס ורבע מים
2 כפות שמן זית
למילוי: 250 גרם מוצרלה
לציפוי:
שמן זית
קצת מלח גס
3 שום כתוש
חופן פטרוזיליה
75 גרם חמאה מומסת
רבע כפית מלח
חצי כוס פרמזן מגורדת
אופן הכנה
1 מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר, ואז מוסיפים מלח, מים ושמן זית עד לקבלת בצק אחיד
2 מעבירים את הבצק למשטח משומן ומתפיחים שעה וחצי כאשר הוא מכוסה
3 לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לכדורים ומתפיחים עוד 20 דקות. לאחר מכן מרדדים על משטח מקומח קלות, מניחים במרכז מוצרלה ומכדררים.
4 מניחים את הכדורים במילוי המוצרלה בתבנית משומנת, ומכסים להתפחה של עוד 20 דק.
5 מחממים תנור ל 180 מעלות
6 מורחים בשמן זית, מפזרים מלח גס ומכנסיים לאפייה של 30 דק בתנור
7 לאחר האפייה מורחים את הלחמניות בתערובת השום, חמאה, מלח ופטרוזיליה ומפזרים מעל פרמזן. ומכניסים לעוד 8 דק בתנור
לעמוד האינסטגרם של נועה