לחם שום וגבינות נתלש קל להכנה
המתכון הטרנדי – לחם שום, פסטו וגבינות שנתלש בקלות והכי קל בעולם להכין
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
1/3 כוס + 3 כפות שמן
ביצה
קילו קמח, מנופה
2 כפות שמרים יבשים
מים (לפי הצורך)
למלית:
חצי כוס חמאה רכה
ראש שום כתוש
חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
2 כפות רוטב פסטו מוכן
כוס מוצרלה מגורדת
להברשה:
רבע כוס שמן זית
אופן הכנה
1 מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק פרט למים. מתחילים לערבל תוך הוספת מים בזרם דק, עד לקבלת בצק רך, אחיד ומעט דביק. מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח
2 מוציאים מהקערה וחוצים לשניים. מרדדים כל חלק למלבן גדול
3 מערבבים בקערה קטנה את החמאה, השום והפטרוזיליה (או הכוסברה). מורחים חצי מהמלית על כל מלבן. מוסיפים פסטו ומורחים. מפזרים חצי כמות מוצרלה מגורדת על כל מלבן.
4 מוציאים מהקערה וחוצים לשניים. מרדדים כל חלק למלבן גדול
5 בנתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את המאפים בשמן זית בנדיבות ואופים בתנור החם למשך כ-35 דקות, עד הזהבה עמוקה. מוציאים, מצננים מעט ומגישים