מיני פוקצ'ה ממולאת בבשר של מיכל לוי אלחלל

מתכון מנצח של בשלנית מנצחת – מיכל לוי אלחלל – זוכת גרילסטאר – אלופת המנגל הראשונה של ישראל עם מתכון לפוקצ'ינה במילוי בבשר שגם נראית מצוין וטעימה בטירוף

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח
1 כף (6 גרם) שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים
2 כפות שמן זית
10 גרם מלח (1 כף)
לכדורי הבשר:
2 כפות שמן זית
1/2 בצל קלוף מגורר
1/2 עגבנייה מגוררת
400 גרם בשר טחון
1 כפית אבקת שום
1 כפית גדושה בהרט או כמון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל
4 כפות שמן זית
אופן הכנה
לבצק:
1 שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים והמים. לשים במשך דקה, מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים כ-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק יבש – מוסיפים עוד קצת מים. אם הוא רטוב, מוסיפים עוד טיפה קמח. לשים עוד כ-8 דקות לבצק גמיש ונוח לעבודה.
2 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו כ 40 דקות בלבד.
בינתיים מכינים את הבשר:
1 בקערה בינונית מערבבים את כל חומרים המלית ומתבלים במלח ופלפל. יוצרים 12 כדורי בשר בקוטר כ 3.5 ס"מ
מרכיבים את המנה:
1 מחממים את התנור ל220 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה
2 מחלקים את הבצק ל12 חלקים שווים. יוצרים מהם כדורי ומכסים במגבת ל כ 5 דקות
3 מניחים על משטח מקומח את הכדורים ובעזרת כוס קטנה מקומחת יוצרים עיגול של בצק דק במרכז ולוחצים כמה פעמים שנוצר שקע יציב
4 מניחים את הכדור באמצע ודוחסים מעט לקציצה רחבה יותר שתמלא את השקע
5 מעבירים לתבנית ומברישים בשמן זית מעל לקציצה ולבצק
6 אופים 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב וגם הקציצה. מוציאים ומגישים חם

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      פוקאצת בשר

       הכנתי היום על פי המתכון הברור מאוד ויצא מעולה
      תודה

       הכנתי היום על פי המתכון הברור מאוד ויצא מעולה תודה
      ליאורה says:

    אולי יעניין אותך גם