קינוח פירות קיץ של ברק אהרוני
איזה כיף להיכנס למטבח עם אבא, בעיקר כשהוא שף! ברק אהרוני נכנס עם ילדיו למטבח ומכין איתם מתכונים שהם אוהבים במיוחד – לבשל ולאכול. הפעם הם מכינים סלט פירות מרענן וכיפי
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 יחידות נקטרינה ללא הגרעין מחולקת ל4
2 יחידות אפרסק ללא הגרעין מחולק ל4
2 כפות שמן זית עדין
1/2 כוס מיץ רימונים
2 יחידות ליים – מיץ מליים אחד ופרוסות דקות של ליים מהליים השני
פינגר ליים
1 יחידה למון גראס
4 יחידות תרמילי הל
1 כף סוכר
כדור גלידה
אופן הכנה
1 בסיר קטן מחממים את מיץ הרימונים
2 הסוכר, מיץ הליים, למון גראס, פרוסות הליים וההל עד לקבלת סירופ דליל עם טעמים עדינים של הל ולמון גראס (6-8 דק) ומניחים בצד
3 במחבת טפלון מחממים את שמן הזית
4 מכניסים פנימה ראשית את האפרסקים לאחר דקה מוסיפים את הנקטרינה ולבסוף את הדובדבנים
5 מוסיפים פינגר ליים, מוודאים שהמחבת חמה דיה ויש צריבה קלה לפירות
6 מוסיפים את המיץ ללא סינון פנימה ומזגגים את הפירות במשך דקה
7 מניחים בצד להתקרר, מגישים עם גלידה