פריקסה טוניסאי קל להכנה
מתכון מושלם וקל להכנה של פריקסה – סנדביץ' טוניסאי בלחמניה מטוגנת מושלמת, ממלאים במה שרוצים אבל הקלאסי זה טונה וביצה קשה

מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 קג קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
2 כפות סוכר
שליש כוס שמן
2.5 כוסות מים
2 כפות וודקה
אופן הכנה
1 נערבב את החומרים היבשים בקערת המיקסר.
2 נחבר את וו הלישה ונתחיל ללוש במהירות איטית, נוסיף שמן ומים בהדרגה. לשים 10 דקות.
3 נתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח כשעה.
4 נחלק את הבצק לכדורים שווים של 80-90 גרם, נעצב אותם לצורת אליפסה ונניח כל אליפסה על ריבוע קטן של נייר אפייה
5 נתפיח את הלחמניות כ- 40-45 דקות נוספות
6 לקראת סוף ההתפחה נחמם סיר עם שמן עמוק לחום של 160-165 מעלות (רצוי להשתמש במדחום ולא לעבור טמפרטורה זו של השמן לכל אורך הטיגון, טמפרטורה גבוהה מדי תהרוס את הלחמניות).
7 לאחר שהשמן התחמם והלחמניות תפחו ניתן להתחיל לטגן.
8 הדרך הנוחה ביותר לעשות זאת היא להכניס כל לחמניה לשמן ביחד עם נייר האפייה (על מנת לא להוריד את הנפח של ההתפחה).
9 אחרי כמה שניות ניתן להוציא בקלות ובזהירות את הנייר באמצעות מלקחיים או פינצטה.
10 לטגן כ- 1-2 דקות מכל צד
11 כשהלחמניות משחימות אפשר להוציא לנייר סופג
12 נשאר רק למלא בטונה, אריסה, ביצים ותפו”א, לימון כבוש, זיתים שחורים וכל מה שאוהבים!