פריקסה טוניסאי קל להכנה

מתכון מושלם וקל להכנה של פריקסה – סנדביץ' טוניסאי בלחמניה מטוגנת מושלמת, ממלאים במה שרוצים אבל הקלאסי זה טונה וביצה קשה

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 קג קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
2 כפות סוכר
שליש כוס שמן
2.5 כוסות מים
2 כפות וודקה
אופן הכנה
1 נערבב את החומרים היבשים בקערת המיקסר.
2 נחבר את וו הלישה ונתחיל ללוש במהירות איטית, נוסיף שמן ומים בהדרגה. לשים 10 דקות.
3 נתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח כשעה.
4 נחלק את הבצק לכדורים שווים של 80-90 גרם, נעצב אותם לצורת אליפסה ונניח כל אליפסה על ריבוע קטן של נייר אפייה
5 נתפיח את הלחמניות כ- 40-45 דקות נוספות
6 לקראת סוף ההתפחה נחמם סיר עם שמן עמוק לחום של 160-165 מעלות (רצוי להשתמש במדחום ולא לעבור טמפרטורה זו של השמן לכל אורך הטיגון, טמפרטורה גבוהה מדי תהרוס את הלחמניות).
7 לאחר שהשמן התחמם והלחמניות תפחו ניתן להתחיל לטגן.
8 הדרך הנוחה ביותר לעשות זאת היא להכניס כל לחמניה לשמן ביחד עם נייר האפייה (על מנת לא להוריד את הנפח של ההתפחה).
9 אחרי כמה שניות ניתן להוציא בקלות ובזהירות את הנייר באמצעות מלקחיים או פינצטה.
10 לטגן כ- 1-2 דקות מכל צד
11 כשהלחמניות משחימות אפשר להוציא לנייר סופג
12 נשאר רק למלא בטונה, אריסה, ביצים ותפו”א, לימון כבוש, זיתים שחורים וכל מה שאוהבים!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות