פריקסה קל להכנה
מתכון לפריקסה, לחמניה מטוגנת מבצק שמרים עם איזה מילוי שתרצו של הבלוגרית סיוון שמחי
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/09/17184407/11%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%A1%D7%94.jpg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
4 כפות סוכר
40 מ"ל שמן (2.5 כפות)
600 מל מים (תלוי בספיחת הקמח)
כף ערק
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר שמים קמח ,שמרים וסוכר ומערבבים לאיחוד
2 מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.
3 מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ומוסיפים את השמן והמים בהדרגה (לא את כל המים ,כל פעם מוסיפים קצת לפי הצורך ,הבצק אמור לצאת בסוף מעט דביק)
4 לשים 10 דקות ומוסיפים את הערק. ממשיכים ללוש כ3 דקות עד שכל הערק נטמע בבצק.
5 מתפיחים את הבצק בקערה משומנת עד להכפלת נפחו
6 בנתיים כשהבצק תופח נכין רצועות מנייר אפייה שעליהם נניח את כדורי הבצק. לאחר שהבצק תפח נחלק אותו ל20 כדורים שווים (כל כדור 80 גרם) ונעצב לצורת פריקסה.
7 נניח ברצועות נייר האפייה שהכנו ונתפיח לעוד 40 דקות
8 מחממים את השמן עד שהוא מגיע ל 165-170 מעלות
9 מטגנים את הפריקסה עד שמשחים מכל הכיוונים, מוציאים לנייר סופג
10 ממלאים במה שאוהבים: טונה, תפוח אדמה, ביצה קשה, אריסה, מלפפון חמוץ ,סלט ,זיתים ומגישים!
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/09/17184151/1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%A1%D7%94.jpg)