פריקסה קל להכנה

מתכון לפריקסה, לחמניה מטוגנת מבצק שמרים עם איזה מילוי שתרצו של הבלוגרית סיוון שמחי

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
4 כפות סוכר
40 מ"ל שמן (2.5 כפות)
600 מל מים (תלוי בספיחת הקמח)
כף ערק
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר שמים קמח ,שמרים וסוכר ומערבבים לאיחוד
2 מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.
3 מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ומוסיפים את השמן והמים בהדרגה (לא את כל המים ,כל פעם מוסיפים קצת לפי הצורך ,הבצק אמור לצאת בסוף מעט דביק)
4 לשים 10 דקות ומוסיפים את הערק. ממשיכים ללוש כ3 דקות עד שכל הערק נטמע בבצק.
5 מתפיחים את הבצק בקערה משומנת עד להכפלת נפחו
6 בנתיים כשהבצק תופח נכין רצועות מנייר אפייה שעליהם נניח את כדורי הבצק. לאחר שהבצק תפח נחלק אותו ל20 כדורים שווים (כל כדור 80 גרם) ונעצב לצורת פריקסה.
7 נניח ברצועות נייר האפייה שהכנו ונתפיח לעוד 40 דקות
8 מחממים את השמן עד שהוא מגיע ל 165-170 מעלות
9 מטגנים את הפריקסה עד שמשחים מכל הכיוונים, מוציאים לנייר סופג
10 ממלאים במה שאוהבים: טונה, תפוח אדמה, ביצה קשה, אריסה, מלפפון חמוץ ,סלט ,זיתים ומגישים!
הפריקסה המושלם של סיוון שמחי. צילום: סיוון שמחי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות