לביבות טבעוניות מטוגנות
לביבות תפוחי אדמה שהולכות להתחסל במהירות!
זמן הכנה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
35 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
5 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל בינוני
חצי כפית מלח
3 כפות קמח לבן
מעט פלפל
שמן לטיגון
אופן הכנה
1 מקלפים את תפוחי האדמה והבצל, ומגררים אותם בפומפייה
2 מעבירים למסננת גדולה שממוקמת בתוך קערה, מוסיפים את המלח ולשים את התערובת כדי לסחוט כמה שיותר נוזלים
3 שופכים מהקערה את הנוזלים אך משאירים את החומר העמילני הלבן שהצטבר בתחתית, שישמש אותנו להדבקה וימנע מהלביבות להתפרק
4 מעבירים את תפוחי האדמה והבצל המגוררים לקערה עם העמילן שנותר
5 מוסיפים את הקמח והפלפל ומערבבים היטב
6 מחממים כס"מ שמן במחבת רחבה
7 יוצרים לביבות שטוחות בגודל של כ-5-7 ס"מ כל אחת, ומטגנים מספר דקות – עד שהן מזהיבות מכל צד