דגים בסגנון בוכרי של רון יוחננוב
רון יוחננוב, בלוגר האוכל האהוב, מכניס את הצופים למטבח הביתי שלו ושל משפחתו – אשתו אלה ובנותיו ליאור והילה. הפעם הם מתכוננים לסוכות ומכינים פילה דג בסגנון בוכרי
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
פילה דג לפי כמות הסועדים – בחרתי באמנון
שמן
לרוטב:
5-6 שיניי שום כתושים
מלח גס
מים חמים
חצי חבילה כוסברה קצוצה
אופן הכנה
לדגים:
1 סופגים את הדגים היטב
2 מניחים נייר אפייה על תבנית ומברישים את הנייר בשמן
3 מניחים את הדגים על נייר האפייה כשהעור כלפי מטה ומברישים בשמן
4 אופים בתנור בחום גבוה כ20-25 דקות
לרוטב:
1 כותשים את השום עם מלח גס
2 מעבירים לקערה, מוסיפים את המים החמים ואת הכוסברה ומערבבים היטב
3 שופכים את הרוטב על הדג המוכן.
התאמת היין למנה:
1 פורטה 6 לבן – יין מפורטוגל , יין לבן מרענן ובדיוק כמוך צעיר ורענן עם קצת ניחוח טרופי, ליווי מושלם למנה של הדגים