לזניית גבינות מהירה וקלה להכנה

הסוד בלזניה הוא הגבינה – וכמה שיותר ממנה, במתכון הזה של הבלוגרית יעל דבאי יש לא פחות מ 4 גבינות! ורוטב עגבניות קליל להכנה וטעים בטירוף.

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לרוטב:
4 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
כף גדושה פפריקה מתוקה
0 כפית סוכר
כפית תימין יבש
3 עגבניות קצוצות
3 כפות גדושות רסק עגבניות
כפית מלח
כוס מים
ללזניה:
1/2 חבילת עלי לזניה
כוס גבינה צהובה מגורדת
1/4 כוס גבינה צפתית מגורדת
200 גרם גבינת חלומי חתוכה למקלונים
200 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לעיגולים
1/2 כפית בזיליקום יבש
אופן הכנה
1 מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים שום ומטגנים כשתי דקות, עד להזהבה עדינה. מוסיפים פפריקה, סוכר ותימין ומערבבים. מוסיפים עגבניות ומערבבים. מטגנים למשך כמה דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים מים ומלח ומביאים לרתיחה עדינה
2 מחממים תנור ל-180 מעלות. שופכים כף רוטב עגבניות לתחתית התבנית ומשטחים לכל האורך. מניחים מעל 3 עלי לזניה ושופכים שוב רוטב. מפזרים גבינה צהובה, גבינה צפתית, גבינת חלומי ומוצרלה ומניחים עלי לזניה מעל
3 חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים, ובשכבה האחרונה מסיימים כשהגבינות חשופות בתבנית. מפזרים בזיליקום, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לאפייה של כ-40 דקות, אחריה מוציאים את נייר הכסף ואופים לעוד 10 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בלזניה
4 מוציאים, מצננים למשך כרבע שעה, כדי שיהיה נוח לפרוס את הלזניה. ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם