פילה פורל צרוב על מצע של רוטב עגבניות מעושן

מתכון לפילה פורל צרוב עם רוטב עגבניות מעושן ושמן בצל ירוק, על מצע עדשים שחורות. מתכון של רועי דורי, שף מסעדת רוז', מלון פרא

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

8 עגבניות בשלות חצויות
חצי כוס יין לבן
שמן זית לפי טעם
3 שיני שום
מלח לפי טעם
סוכר חום לפי טעם
נתחי פילה פורל ורוד (לפי כמות האנשים)
בצל ירוק -החלק הירוק
עדשים שחורות
שמן קנולה
עלי קייל
אופן הכנה
לרוטב העגבניות:
1 חוצים את העגבניות ומתבלים במלח ושמן ומכניסים לתנור עד להשחמה.
2 מעבירים לסיר את העגבניות ומוסיפים את השום והיין הלבן ומבשלים עוד 10 דק על חום נמוך. מערבבים מידי פעם שלא יידבק וישרף.
3 טוחנים הכל ומסננים,תיקון מלח ומגישים
לפילה פורל צרוב:
1 על מחבת עם מעט שמן צורבים את הדג ומתחילים כאשר החלק עם העור מונח על הגבי המחבת.
2 לאחר כמה דקות הופכים לשתי דקות נוספות על הצד השני.
3 לאחר מכן ניתן להכניס את העלי קייל למחבת ולטגן אותם קלות
לשמן בצל ירוק:
1 לוקחים צרור של בצל ירוק- רק את החלק הירוק שלו, שוטפים היטב ומכיניסים למעבד מזון /נינג'ה עם כמות יפה של שמן קנולה וטוחנים עד לקבל מרקם דליל.
2 במידה ולא דליל מספיק ניתן להוסיף עוד שמן ניתן לסנן כדי לזכך את השמן אך לא חובה.
לעדשים שחורות:
1 מבשלים עדשים שחורות עד לריכוך
2 מצלחתים את הכל ומגישים, בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות