פוקצ'ה אוורירית של לאון אלקלעי

עושים איטליה בבית במתכון מעולה וקל לפוקצ'ה טעימה כל כך

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

330 מ"ל מי ברז
3 גרם שמרים יבשים
500 גרם קמח ״00״
5 גרם סוכר
15 גרם מלח
10 גרם שמן זית
1 קמח לקימוח
לתוספות:
עגבניות שרי לחות
מחית ארטישוק ועגבניות
זרעי שומר
אופן הכנה
1 מניחים בקערת המיקסר את המים והשמרים ומערבבים במהירות נמוכה, עד שנוצרות בועות
2 מוסיפים 150 גרם מהקמח ומערבלים במהירות נמוכה
3 כאשר הקמח סופג את כל המים מוסיפים עוד 150 גרם מהקמח, ממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את יתרת הקמח, 200 גרם, ומעלים מעט את המהירות
4 מוסיפים את הסוכר, השמן והמלח, ולשים עד לקבלת בצק גמיש רך והומוגני. (הבצק יהיה דביק, לא לדאוג.)
5 יוצרים כדור ומכניסים לקערה עד להכפלת הנפח, עשוי לקחת כשעתיים
6 מדליקים תנור לחם מקסימלי, ללא טורבו, חום עליון ותחתון
7 משמנים קלות את תבנית האפייה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב, פותחים אותו קלות בעזרת כפות הידיים ובתנועה מהירה מעבירים את הבצק לתבנית האפיה. מעצבים אותה כך שתתאים בדיוק לגבולות התבנית
8 בשלב הזה, ניתן לשלב מן התוספות, כל אחד לפי טעמו
9 מכסים במגבת נקייה וממתינים כ-10 דקות לתפיחה קלה
10 בעזרת קצות האצבעות צרים גומות בבצק
11 מפזרים מעט מלח גס ואופים עד להזהבה עמוקה של הבצק
12 מוציאים את הפוקצ׳ות (הן צריכות להיות עם קרום קשה)
13 מברישים בנדיבות שמן זית ובוזקים מעט מלח
פוקצ'ה אוורירית של לאון אלקלעי
פוקצ'ה אוורירית של לאון אלקלעי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות