העוגה הפלאפית של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית הפופולארית ובעלת הבלוג המצליח "נשואה למאפיה", חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם קרן מכינה את העוגה הפלאפית המפורסמת שלה (מ3 מרכיבים בלבד) עם תותים וקרם שוקולד לבן ללא גלוטן – מתכון שהוא בסט סלר שלה!

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית מרובעת 24*24
6 ביצים גודל L
1 כוס פחות כף (190 גר׳) סוכר לבן רגיל
2/3 כוס (150 גר׳) גר׳ קמח תפוחי אדמה
לקרם שוקולד לבן :
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
1 כפית פודינג וניל
1 כפית אבקת סוכר
100 גרם שוקולד לבן מומס
לעיטור: ½ חבילת תותים חצויים

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 משמנים את נייר האפייה.
3 מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
4 בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב במשך כ – 6-7 דקות .
5 מניחים בצד ומקציפים את החלמונים עם המחצית השניה של הסוכר לקצף צהבהב בהיר ותפוח במשך כ- 4-5 דקות.
6 מסננים את קמח תפוחי האדמה לתוך קערת החלמונים בהדרגה, מסננים פנימה חלק ובעזרת מטרפה מערבבים, חוזרים על הפעולה כמה פעמים עד שכל הקמח נטמע בבלילה.
7 מעבירים את קצף החלבונים לתוך קצף החלמונים ובעזרת מרית מאחדים את התערובות בתנועות קיפול עדינות. בזהירות שהקצף לא ייפול.
8 מעבירים לתבנית אפייה, ואופים כ 25-30 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
9 מוציאים, מצננים לחלוטין. אל תיבהלו – העוגה מתחילה מאד גבוהה ושוקעת אחרי ההוצאה מהתנור.
10 לקרם שוקולד לבן : במיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ופודינג.
11 מוסיפים שוקולד לבן מומס בתנועות קיפול עדינות.
12 מעבירים את הקרם מעל העוגה ומיישרים עם פאלטה מדורגת, מקשטים בתותים טריים.
הטיפים של קרן:
1 אפשר גם לחצות אותה באמצע לשניים ולמלא בקרם.
2 שומרים את העוגה בקירור.
העוגה הפלאפית של קרן אגם! צילום יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות