פילה באס במחבת עם אספרגוס צלוי וגבינה כחולה
מתכון לדג צלוי במחבת בתוספת אספרגוס וגבינה כחולה שתעצים ותדגיש את הטעמים של הדג באופן מפתיע ומרענן.
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/05/18150023/AdobeStock_221189346.jpg)
בשיתוף עם דגת הארץ
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
350 גרם פילה בס ישראלי טרי של דגת הארץ (מגשית אחת)
100 גרם גבינה כחולה (רוקפור/גורגונזולה/קמבוזולה/דנהבלו)
1 חבילה אספרגוס ירוק עובי בינוני
1 חבילה עירית קצוצה
מעט שמן זית
מלח ופלפל
גרידת לימון מלימון אחד
אופן הכנה
1 מחממים היטב מחבת טפלון גדולה
2 מקלפים את רגלי האספרגוס (החצי התחתון) בעזרת קולפן
3 מזלפים על האספרגוס מעט שמן ומתבלים במלח ופלפל
4 מניחים בזהירות במחבת החמה וצולים עד שמתחיל להשחים. מוציאים ומניחים בצד
5 מנגבים את שאריות השמן מהמחבת בעזרת נייר סופג ומחממים שוב
6 מברישים את פילה הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל
7 מניחים את הפילטים במחבת על צד העור (עור כלפי מטה) וצולים על אש בינונית גבוהה כ 4 דקות
8 בודקים שעור הדג זהוב והופכים בזהירות בעזרת מרית
9 צולים דקה נוספת ומוציאים לצלחת הגשה
10 מסדרים ליד את האספרגוס הצלוי ומגררים מעל את הגבינה כאשר הדגים עוד חמים
11 מפזרים מעל כל המנה את גרידת הלימון ומגישים