פילה באס במחבת עם אספרגוס צלוי וגבינה כחולה

מתכון לדג צלוי במחבת בתוספת אספרגוס וגבינה כחולה שתעצים ותדגיש את הטעמים של הדג באופן מפתיע ומרענן.

בשיתוף עם דגת הארץ

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

350 גרם פילה בס ישראלי טרי של דגת הארץ (מגשית אחת)
100 גרם גבינה כחולה (רוקפור/גורגונזולה/קמבוזולה/דנהבלו)
1 חבילה אספרגוס ירוק עובי בינוני
1 חבילה עירית קצוצה
מעט שמן זית
מלח ופלפל
גרידת לימון מלימון אחד
אופן הכנה
1 מחממים היטב מחבת טפלון גדולה
2 מקלפים את רגלי האספרגוס (החצי התחתון) בעזרת קולפן
3 מזלפים על האספרגוס מעט שמן ומתבלים במלח ופלפל
4 מניחים בזהירות במחבת החמה וצולים עד שמתחיל להשחים. מוציאים ומניחים בצד
5 מנגבים את שאריות השמן מהמחבת בעזרת נייר סופג ומחממים שוב
6 מברישים את פילה הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל
7 מניחים את הפילטים במחבת על צד העור (עור כלפי מטה) וצולים על אש בינונית גבוהה כ 4 דקות
8 בודקים שעור הדג זהוב והופכים בזהירות בעזרת מרית
9 צולים דקה נוספת ומוציאים לצלחת הגשה
10 מסדרים ליד את האספרגוס הצלוי ומגררים מעל את הגבינה כאשר הדגים עוד חמים
11 מפזרים מעל כל המנה את גרידת הלימון ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות