דג שלם בתנור קל להכנה על סלט מנגולד סלקא אלג'יראי של אבי לוי

מתכון קל להכנה לדג שלם בתנור על סלט מנגולד סלקא אלג'יראי של אבי לוי. מתכון מושלם לאוהבי דגים

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

דג שלם טרי על העצם (אינטיאס או פורל)
8 שיני שום שלמות
2 לימונים טריים
10 עגבניות שרי
2 עגבניות בינוניות
פלפל צ'ילי חריף
2 פלפל שושקה
שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
2 חבילות מנגולד
סיר מים רותחים
2 שיני שום כתושות
פפריקה מתוקה
מלח
כמון
כורכום
מיץ לימון משני לימונים
אופן הכנה
להכנת הדג:
1 על תבנית אפייה מניחים את הדג השלם ומורחים בשמן זית, מלח, ושיני שום שלמות חורצים פסים בדג לאורך ולרוחב שהרוטב יחלחל פנימה.
2 מפזרים עגבניות שרי חצויות, קוביות של עגבניה, לימונים ופלפלים.
3 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות מכל צד.
להכנת הסלט סלקא אלג'יראי:
1 חותכים את המנגולד גס ומכניסים לסיר מים חמים למשך 4 דקות ומעבירים לקערה עם מי קרח.
לרוטב שום:
1 למחבת חמה עם שמן זית מוסיפים שום כתוש, מכניסים את הפפריקה, מעט כורכום, מלח ופלפל מעט לימון סחוט ומנגולד חתוך ומבשלים 2-3 דק'.
2 על צלחת הגשה מניחים את הסלט, על הסלט מניחים את הדג השלם שיצא מצלייה בתנור ועוד מעט מהסלט מנגולד החם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות