פילה דג על תבשיל של אביב משה

מתכון לפילה דג על תבשיל, שהכי כיף להגיש על חלה או לחמניות פריקסה. מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 פילטים של מוסר ים
פרוסות לימון דקות מ-3 לימונים
שמן זית
מלח
לתבשיל:
1/2 קג' זיתים מבוקעים מגולענים
2 שיני שום קצוצות
1.5 כוסות גרגירי חומוס מבושלים/קופסאת שימורים
6 תפוחי אדמה
2 כפות אריסה
1 כף לימון כבוש
מיץ מלימון אחד
מלח
1 כוס מים רותחים
1/4 צרור כוסברה קצוצה
1 בצל ירוק טרי פרוס
אופן הכנה
1 מסדרים את פילה הדג על תבנית אפייה, על הדג מניחים פרוסות יפות ודקות של לימונים.
2 מפזרים מלח גס ושמן זית. מכניסים לתנור על חום 200 מעלות עד שהדג מוכן.
3 חולטים את הזיתים במים כדי להוציא מהם את המרירות ומניחים בצד.
לפריקסה:
1 בסיר רחב מטגנים את שיני השום, מוסיפים את הזיתים, חומוס, תפוחי אדמה חתוכים לקובית קטנות יפות ושוות, אריסה, לימון כבוש.
2 מתבלים בלימון מלח, מערבבים היטב ומוסיפים מים חמים. מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
3 מעבירים לצלחת ומניחים מעל את הדג, מזלפים מעל שמן זית
4 להגשה: לחמניות פריקסה/לחם פרנה/חלה
דג על פריקסה
צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות