קבב דג ועלי גפן של אביב משה
מתכון לקבב דג ועלי גפן עם טחינה שחורה וחצילים . מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 קופסא של עלי גפן בשימורים (לא ממולאים רק העלים)
4 פילה דג לבן ללא עור
1 צרור פטרוזיליה
1 פלפל חריף
1/4 כפית כמון
גרידת לימון
מלח ופלפל שחור
שמן זית
לטחינה שחורה:
2 עגבניות לסחיטה
1/2 כוס טחינה
שמן זית
2 חצילים שרופים מראש (נשתמש גם בקליפה וגם בליבת החציל
1/4 כוס מים קרים
אופן הכנה
1 את פילה הדג חותכים לקוביות גדולות ומעבירים למעבד מזון יחד עם יתר המצרכים למעט התבלינים
2 מעבדים בפולסים עד לקבלת מרקם קבב. מוציאים לקערה, מוסיפים תבלינים ולשים.
3 מוציאים את עלי הגפן מהקופסא ומסדרים על צלחת
4 פותחים עלה שמים כף מהמלית קבב, משטחים קלות, מכסים בעלה גפן נוסף.
5 מטגנים במחבת עם שמן זית כדקה וחצי מכל צד
מכינים טחינה שחורה:
1 קולפים את החצילים ומשתמשים בקליפה השרופה ובמעט מליבת החציל.
2 מעבירים לבלנדר מוט, מוסיפים: טחינה, מים קרים ומיץ לימון. טוחנים עד לקבלת קרם חציל שחור.
3 על צלחת הגשה מסדרים את קבב עלי הגפן, מזלפים שמן זית, סוחטים עגבניות ומזלפים טחינה שחורה.