קבב דגים בחמאת לימון של אביב משה
מתכון לקבב דגים, קל להכנה מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקבב:
2 פילטים של דג לברק ללא עור
1 בצל
1 צרור פטרוזיליה
גרידת לימון מלימון אחד
1 פלפל צ'ילי אדום טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
כמון
לרוטב:
6 שיני שום
3 עגבניות
1 צרור פטרוזיליה
חופן עלי אורגנו/זעתר טריים
מיץ לימון (מלימון אחד)
70 גרם חמאה
אופן הכנה
מכינים את הקבב:
1 קוצצים גס את הדג והירקות מכניסים למעבד מזון וטוחנים בכמה פולסים, מעבירים לקערה
2 מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.
3 יוצרים קציצות קבב עגולות
4 מחממים שמן זית במחבת
5 מטגנים במחבת עם שמן זית עד להשחמה ומעבירים לצחת עם נייר סופג
הרוטב:
1 פורסים את השום ושמים במחבת עם שמן זית,
2 קולפים את העגבניות חותכים לקוביות ומוסיפים למחבת.
3 מבשלים על אש גבוהה כ-2 דקות
4 קוצצים פטרוזיליה מוסיפים את החמאה, הלימון ועלי האורגנו.
5 על צלחת הגשה מוזגים מהרוטב, ומעל מניחים קציצות.