דגים טריים – המאכל המושלם

לדגים יתרונות רבים ומרובים, לא בכדי זו מנה שמככבת בארוחות חג ובמיוחד בראש השנה. בישראל ענף הדיג מספק סחורה גם לצריכה פנימית וגם מייצא גם למדינות העולם בכלל ולמדינות אירופה בפרט.
קבלו מספר עובדות מעניינות על ענף הדיג בישראל בכלל, על דניס ופרט ובונוס – מתכון מנצח לדניס במרינדה

בשיתוף דגת הארץ

בעולם התעשייתי של היום, בעושר התזונתי הקיים ובגיוון אשר כולם מבקשים, חשוב מאד לשים לב מה אנחנו מכניסים לגוף שלנו. העולם המערבי התמחה בשנים האחרונות במאכלי ג'אנק פוד על סוגיהם השונים, כולם כאחד לא ממש בריאים ולא ממש מזינים.

אחד המאכלים הבריאים ביותר הוא דג טרי. בין אם מבושל, אפוי או מטוגן קלות, דג טרי נחשב כמעט למאכל על, הן מבחינת הטעם והם מבחינה בריאותית. כמובן בתנאי שלא מטביעים אותו ברוטב שמן ושומני שגם יפגע בטעם הטבעי וגם בערכים התזונתיים.

מדינת ישראל מתמחה בכל נושא הדגים. בישראל, אשר כידוע שוכנת לחופי הים התיכון ויש לה את הכנרת כמו גם בריכות דגים רבות, אוכלים דגים בכמות רבה מאד. בעצם, אנחנו נחשבים למעצמת דגים ברמה האירופית.

מלבד הדיג הנפוץ מאד בישראל, אצלנו גם מגדלים דגים למאכל, הן לצריכה פנימית בישראל והן לייצוא למדינות העולם בכלל ולמדינות אירופה בפרט. כמעט בכל מסעדה בארץ תמצאו מגוון מאכלי דגים, הן כמנה ראשונה והן כמנה עיקרית.

בגלל שאכילת דגים נפוצה אצלנו, ובגלל שאנחנו קרובים לים, ניתן למצוא בישראל מגוון רחב של דגים למאכל, כל אחד ימצא את הדג הטעים לו, מפורל ודניס, דרך קרפיון ובורי ועד דג סול, לברק ומוסר. בישראל תמצאו את כולם, טריים ישר מהים (או בריכת הדגים).

דניס – הדג האהוב והנפוץ בישראל

דגי הדניס שמוגשים לנו במסעדות, לרוב מגיעים מכלובי גידול בים, כך שדג זה אינו מגיע מרשתות הדייגים, אך הוא כן דג ים. כמו כן מעניין לציין עובדה נוספת בנושא: למרות שדגי דניס מגודלים בים התיכון, הם בעצמם נוהגים לחפש אחר מקור מים מתוקים, ועל כן לא פעם ניתן למצוא אותם בשפכי נחלים ונהרות. 

החיך הישראלי הורגל לטעמו של דג זה לאורך תקופה ארוכה – עד שהחזרנו את סיני, ולו כי באותם ימים דייגים רבים הצליחו לשים את ידיהם על דגים שהגיעו מימת ברדוויל (אגם בחצי האי סיני שהיווה בית גידול לדניס). עם זאת, גם כיום לאחר ימי סערה ניתן למצוא דייגים שמתגאים בכמות הדניס שהם דגו, כאשר הסיפור שמאחורי הקלעים מספר שהם פשוט הרוויחו מהעובדה שבשעת סערה כמות דגי דניס, שגודלו בכלובים ליד אשדוד, הצליחו להתחמק אל הים הפתוח ישר לחכתם.

דג הדניס מתחיל את חייו כזכר ורק בגיל שלוש כל הזכרים הופכים לנקבות. עם זאת, תעשיית החקלאות הימית אינה מאפשרת לשום זכר להפוך לנקבה. עוד נציין שדגים בוגרים מגיעים לעומק של 60 מ' ואילו הדגים היותר צעירים מגיעים לעומק של 20 מ' ולבסוף נציין שלצד העובדה שרבים אוהבים לאכול דניס, הדניס עצמו ניזון משלל רכיכות ובאופן כללי הוא עצמו אינו בררן באוכל.

מתכון לדניס בתנור במרינדת עשבי תיבול:

מצרכים:

2 דגי דניס
למרינדה
6 שיני שום קלופות
עלים מ- 3 גבעולי ריחן
עלים מ- 2 גבעולי טימין
עלים מ- 2 גבעולי אורגנו
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס שמן זית
2 כפות לימון כבוש
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 פלפל חריף קצוץ

הכנה:

מחממים תנור לחום גבוה ( 230 צ. ), חורצים בכל דג 2 חריצים מכל צד. שמים את מרכיבי המרינדהבמעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק.

מורחים את הדגים במרינדה משני הצדדים שמים בתבנית ואופים 10 דקות.

מגישים מיד

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות