קציצות דגים מטריפות וקלות להכנה עם לחמניות חגיגיות של שמחה גואטה

אחרי שמכינים את המתכון לא לשכוח שיש לזרוק לפח הכתום אריזות פלסטיק, מתכת וקרטוני משקה, לפח הסגול זורקים זכוכיות ולפח הכחול נייר וקרטון. לעוד מידע בנושא לחצו כאן

המתכון מתוך תוכנית הבישול "שמחה במטבח"

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

שמחה גואטה מכניסה אתכם למטבח המשפחתי והאישי שלה. הפעם שמחה מכינה קציצות דגים של מאמא דיאלי
1/2 קילו דג לברק בלי עור
1 שקית כוסברה
1 בצל גדול
1 ביצה
חופן פירורי לחם
פפריקה
כורכום
פלפל
מלח
אבקת שום
פלפל גרוס
לרוטב:
2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 פלפל ירוק חריף
10-12 שיני שום
צרור כוסברה
פפריקה
כורכום
פלפל
אבקת שום
פלפל גרוס
רסק עגבניות
קופסת עגבניות חתוכות דק
1/4 כוס מים חמים
ללחמניות:
1 קג' קמח מנופה
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
2.5 כוסות מים
שומשום
ביצה טרופה
מעט סוכר
קציצות דגים מתכון
הכי חשוב החלה לנגב את הרוטב בסוף! צילום: יוגב מאיר
אופן הכנה
מכינים את הלחמניות:
1 מחממים תנור על 180
2 שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים ולשים. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים עם הידיים
3 מניחים במקום חמים לתפוח כשעה
4 מכינים לחמניות בצורת שבלול, מתפיחים לחצי שעה נוספת
5 מורחים ביצה ומפזרים שומשום
6 מכניסים לתנור ל-30-40 דקות
הקציצות ווהרוטב:
1 מכניסים למעבד מזון את הכוסברה, הבצל והדג טוחנים עד לקבלת עיסת קציצות. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר המצרכים והתבלינים.
2 לשים היטב!
3 בסיר שמים שמן בנדיבות, מוסיפים את רצועות הגמבה האדומה, הפלפל החריף ואת התבלינים ופותחים הכל בשמן.
4 מוסיפים את שיני השום ומערבבים, מוסיפים עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות, מים חמים לחצי גובה הסיר.
5 מרתיחים ומכדררים את הקציצות פנימה.
6 מוסיפים כוסברה מעל הקציצות ומנמיכים את האש לאש בינונית-קטנה עד לסיום הבישול.
7 מכבים את האש כשיש עוד נוזלים בסיר.
8 מגישים עם לחם שחור שלם/חלה של שבת

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם