עוגיות פיננסייר שוקולד של מיקי שמו
איך מכינים עוגיות שוקולד פיננסייר? מיקי שמו מסביר ומדריף שלב שלב במתכון מתוך "מיקי שמו אופה מהלב"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2.5 כוסות אבקת סוכר (300 גרם)
1 כוס גדושה אבקת שקדים ללא קליפה (100 גרם)
1 כוס פחות 3 כפות קמח (110 גרם)
1 כפית אבקת אפיה (3 גרם)
150 גרם חמאה מומסת
30 גרם ריבת/מחית משמש חמה
6 חלבונים
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד מריר מומס
אופן הכנה
1 מערבבים את כל החומרים היבשים במיקסר עם וו גיטרה.
2 ממיסים היטב את החמאה, הווניל ואת מחית המשמש עד קבלת ריבה/מחית נוזלית וחומה.
3 יוצקים את החמאה ומחית המשמש לתוך תערובת היבשים תוך כדי תנועה איטית של המיקסר.
4 מוסיפים מחצית מן החלבונים לתערובת על מנת להשוות טמפרטורות, ולאחר מכן, מוסיפים את יתרת החלבונים. מוסיפים את השוקולד המריר המומס.
5 מקררים את התערובת כ-30 דקות על מנת שיהיה נוח לזלף.
6 יוצקים או מזלפים לתבנית אינגליש קייק קצרה/לתבניות בבקה אישיות/ לתבנית סיליקון עם שקעים של עוגיות מלבניות המיועדות לפיננסייר.
אופים:
1 עוגיות פיננסייר מלבניות ב-190 מעלות כ-8 דקות (עד קבלת גוון זהוב והתרוממות המסה במרכז כמו תלולית)/עוגה אישית בתבנית בבקה ב-190 מעלות כ-13 דקות/ עוגה בחושה נמוכה – ב-190 מעלות כ-25 דקות.
טיפים:
1 *כל החומרים היבשים, חייבים להיות מנופים.
2 ** החמאה חייבת להיות חמה.
3 ***את החלבון מוסיפים בסוף בשני שלבים.
