מקלובה קלה להכנה וחגיגית

מתכון למקלובה חגיגית עם עוף ותוספת רימונים כך שהיא מושלמת לראש השנה. אבל אפשר להכין אותה בכל ימות השנה

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
5 שעות
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 בצלים גדולים פרוסים לרצועות ומטוגנים קלות במעט שמן
4 תפוחי אדמה קלופים, פרוסים לגלגלים ומטוגנים במעט שמן
3 גזרים קלופים מגוררים גס
700 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
3 כוסות אורז יסמין או אורז בסמטי
5 כפות שמן
כף פפריקה אדומה
כף מלח
2 כפות רסק עגבניות
כפית בהרט
5 שני שום כתושות
6 כוסות מים רותחים לבישול האורז
אופן הכנה
1 מחממים את השמן, מוסיפים את האורז, התבלינים, רסק עגבניות, והשום ומערבבים עד שהאורז הופך משקוף לאטום ונצבע באדום, מוסיפים את המים, מערבבים, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עד שהאורז מוכן.
2 את רצועות העוף מקפיצים כמה דקות במחבת עם מעט מלח
3 בסיר נון סטוק משומן מעט ומרופד בנייר אפיה בתחתית, מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה
4 את האורז המוכן מערבבים עם רצועות הבצל המטוגן, עם הגזר המגורר ועם רצועות חזה העוף המוקפצות ומניחים בסיר מעל פרוסות תפוחי האדמה
5 מהדקים את האורז כלפי תחתית הסיר היטב
6 מעבירים לתנור שחומם מראש ל150 מעלות ל3-4 שעות, אפשר גם יותר
7 הופכים בזהירות על צלחת הגשה, מסירים את נייר האפיה
8 אפשר לפזר מלמעלה פטרוזילה קצוצה, שבבי שקדים, גרגירי רימון או כל מה שיפה וחגיגי
ככל שהמקלובה תהיה יותר בתנור, יהיו יותר חלקים קריספיים לריב עליהם בשולחן. צילום: שרון ברקוביץ'

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות