צ'יקן פוד פאי מהיר להכנה של ג'יימי אוליבר

מתכון לצ'יקן פוד פאי מהיר להכנה – פאי עוף וירקות. מתוך התכנית ג'יימי אויליבר מבשל בזול

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ו10 דקות
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

400 גרם תרד עלים קפואים
400 גרם תערובת בצל, גזר וסלרי טרי או קפוא קצוץ
6 שוקיים
3 כפיות תבלין טימין מיובש
250 גרם קמח רגיל (2 כוסות)
125 גרם חמאה קרה
3 כפיות חרדל אנגלי
2 קופסאות של 400 גרם של ציר מרק שמנת פטריות
2 כפות חלב סויה
640 גרם אפונה קפואה
מלח
פלפל שחור טחון
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 200 מעלות ומפשירים ירקות (אם אתם משתמשים בירקות קפואים)
2 השתמשו בסכין חדה כדי להסיר בזהירות את העור מהשוקיים. הניחו את חתיכות העור במחבת טפלון גדולה על אש בינונית ובשלו כ- 10 דקות, עד שהשומן מתפורר והעור פריך. בינתיים, משחררים בזהירות את בשר העוף וקוצצים לקוביות של 2½ ס"מ .
3 מסירים את העור מהמחבת (משאירים את שארית השומן) קוצצים דק ומעבירים לצלחת גדולה
4 מניחים את בשר העוף במחבת מוסיפים 2 כפיות טימין ומבשלים למשך 5 דקות, או עד להשחמה. מוסיפים את תערובת הירקות הקצוצים והתרד ומבשלים במשך 10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם
5 מים את הקמח בקערה עם קורט מלח ים. מגררים פנימה את החמאה הקרה, לשפשף בעזרת האצבעות עד שהבצק נהיה פירורים. מפזרים פנימה את שארית הטימין ומערבבים היטב, לאחר מכן יוצקים פנימה 3 כפות מים קרים ומערבבים עם מזלג, לאחר מכן ללוש בעזרת הידיים עד ליצירת בצק, ניתן להוסיף טיפת מים במידת הצורך. מגלגלים לכדור, ואז מניחים בצד למנוחה
6 לאחר שהירקות מוכנים, מוסיפים את ציר הפטריות והחרדל מתבלים בקורט מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מכניסים את המלית לתבנית עגולה בגודל 26 ס"מ ומניחים בצד להתקרר מְעַט.
7 משטחים את המאפה בידיים עד לקבלת חתיכת בצק עגולה טיפה יותר גדול מצלחת הפאי. מפזרים מעל את עור העוף הפריך ומשתמשים במערוך למעוך אותו לתוך המאפה.
8 מברישים מעט חלב על דפנות המאפה, מניחים בזהירות מעל המאפה
9 חורצים חתך קטן במרכז הפאי (כדי שהאדים יברחו) ואופים בתחתית התנור למשך 35 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות