ספינג׳ עם גלידת ריקוטה ביתית של קרן ואיציק קדוש

מתכון לספינג׳ עם גלידת ריקוטה ביתית של קרן ואיציק קדוש הבעלים של מאפיית "קדוש" הירושלמית. מתוך התכנית קונדי-טור – הפעם הם בנתיבות.

זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק ספינג':
500 גרם (כ-41/2 כוסות) קמח
25 גרם שמרים טריים
50 גרם (4 כפות) סוכר
20 גרם שמרים טריים
10 גרם (2 כפיות) מלח
25 גרם (2 כפות) שמן
2 כפות ברנדי
300-350 מ"ל (כוס ורבע-וחצי) מי ברז חמימים
לסירופ סוכר דבש:
400 גרם (2 כוסות) סוכר
½ ליטר (2 כוסות) מים
קליפת תפוז או לימון
2 כפות דבש
ציפוי:
סוכר
ניצני ורדים מיובשים
לגלידה ריקוטה ללא מכונה:
250 גרם ריקוטה פרסקה
250 גרם שמנת מתוקה
400 גרם חלב מרוכז
1 כפית מחית וניל
120 גרם מחית פיסטוק
200 גרם פיסטוקים קצוצים
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
אופן הכנה
מכינים את הגלידה:
1 מקציפים שמנת מתוקה בקערת מיקסר עם וו בלון לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים ריקוטה וחלב מרוכז וממשיכים להקציף עד לתערובת אחידה במרקם קרמי. מוסיפים וניל ומחית פיסטוק ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים פיסטוקים קצוצים ושוקולד לבן ומערבבים.
2 יוצקים את התערובת לכלי (עדיף מתכתי), עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים ללילה עד שהגלידה מתייצבת לגמרי.
3 (אפשר לצקת ישירות לסיליקון חצי כדור או תבנית כדור שלם).
מכינים את הסירופ:
1 מביאים לרתיחה את כל החומרים בסיר קטן. מבשלים כ-5 דקות או עד להסמכה ומקררים היטב.
מכינים סוכר ורדים:
1 מפוררים את עלי הוורדים אל תוך הסוכר.
2 יוצרים בעזרת 2 כפות קאנל (מעין תלולית מעוגלת) של קרם מסקרפונה ערמונים, מניחים על כל מאפה ומקשטים בערמונים מוכרים.
מכינים את בצק הספינג':
1 מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במשך 6 דקות או עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח. לאחר ההתפחה מורידים את הנפח של הבצק, בעזרת ידיים רטובות ומכסים שוב. מניחים להתפחה שניה עד להכפלת הנפח.
3 מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק ל 170 מעלות.
מעצבים ומטגנים:
1 מכינים קערה עם שמן לשימון הידיים. משמנים את הידיים וקורצים עיגול קטן מהבצק. מכניסים את האצבע במרכז ומושכים את הבצק ליצירת גומה. מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים משני הצדדים להשחמה יפה.
2 מניחים במסננת עם נייר סופג וממתינים כ 2 דקות.
מגישים:
1 טובלים את הספינג' בסירופ הדבש, מפזרים מעט סוכר ורדים ומניחים בצלחת הגשה. בעזרת כף גלידה יוצרים כדור יפה מהגלידה ומניחים במרכז. מפזרים מעל פיסטוקים ועלי ורדים.
ספינג' מסורתי
צילום שירן שי כהן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות