אגס פלאפל טבעוני

מתכון לפלאפל טבעוני שאופים בתנור בתוך אגסים! נשמע מוזר אבל זה מדהים ואתם חייבים לנסות. מתכון של איש האגסים יובל בר נר

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 אגסי אנג'ו בשלים
1 בצל קצוץ
שתי כפות שמן זית
חופן צנוברים קלויים
200 גרם עדשים כתומות
שן שום
צרור פטרוזיליה
חופן אגוזי מלך
תבלינים: בהרט, קינמון, מלח ופלפל (מעט מכל תבלין)
חצי כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
רבע כוס מים קרים
אופן הכנה
1 מכינים טחינה סמיכה מהטחינה הגולמית, מים קרים מעט מלח ולימון ושומרים להמשך.
2 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד הזהבה. במקביל משרים את העדשים במים ל-20 דקות. מעבדים במעבד מזון את העדשים, שום, פטרוזילה ואגוזי מלך. מוסיפים את הבצל המטוגן, מערבבים היטב ומטבלים במלח, פלפל, בהרט וקינמון.
3 מחממים תנור ל 200 מעלות
4 חוצים את האגסים לאורכם ומוציאים את הליבה וחלק מהבשר כדי ליצור חור למילוי. ממלאים את תערובת הפלאפל ומניחים בתבנית אפייה. מכסים את התערובת בכל אגס בטחינה ומעבירים לתנור ואופים למשך 15 דקות לערך . מגישים חם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות