סלט חצילים מרוקאי פיקנטי
הסלט שיפלפל לכם את שולחן החג
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 חצילים בינוניים
כפית שטוחה של מלח גס
רבע כוס שמן קנולה
2 יחידות פלפל אדום בינוני
4 שיני שום
3 עגבניות
כפית מלח שטוחה
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
אופן הכנה
1 מניחים את החצילים במסננת ומפזרים מלח גס. משאירים כך לפחות כשעה, שוטפים את החצילים, מסננים מנוזלים ועוטפים במגבת לספיגת נוזלים
2 מטגנים את החצילים בשמן עד הזהבה, מוציאים ומניחים על צלחת עם נייר סופג (את השמן צריך להוסיף בהדרגה)
3 באותה מחבת מטגנים את הפלפלים האדומים עד להזהבה קלה למשך כ- 5 דקות, ומוסיפים את השום לכ- 3 דקות נוספות
4 מקלפים את העגבניות החלוטות, חותכים לקוביות ומוסיפים למחבת עד לצמצום נוזלים ל- 8 דקות
5 מוסיפים את התבלינים ומערבבים
6 מוסיפים את החצילים, מערבבים וממשיכים בטיגון קל לעוד 5 דקות