סלט חצילים ועגבניות רומני ב-10 דקות
מתכון לסלט חצילים עם עגבניות ורסק עגבניות, התוספת המושלמת לכל ארוחה, ובמיוחד בעל האש זה סלט הכי מתאים לבשר בפיתה
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 חצילים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
1 בצל קצוץ
5 עגבניות בינוניות מגורדות
4 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
1 מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה
2 מוסיפים את קוביות החצילים, ממליחים מעט
3 מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25-30 דקות, מערבבים מידי פעם, משאירים על האש 20 דקות או עד שהחצילים מתרככים
4 מוסיפים את העגבניות המגורדות והשום ומבשלים עם מכסה במשך 15 דקות ומערבבים מידי פעם
5 מוסיפים רסק עגבניות, מלח ופלפל שחור ומבשלים 5-10 דקות נוספות
6 ניתן להגיש חם או קר והכי טוב בתוך פיתה על האש