סינייה חצילים ועגבניות שרי של ללי האס
ללי האס עם מתכון לסינייה עשירה עם טחינה שמכינים ומגישים באותה קערה ומסיימים בארוחה אחת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 חצילים בלאדי פרוסים וקלויים
1 שן שום כתושה
600 גרם עגבניות שרי במבחר צבעים
מלח גס
קורט סוכר
שמן זית לטיגון
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח
1 כוס מים קרים
להגשה:
1 חבילת צנוברים
עלי אורגנו טריים טריים
שמן לטיגון
אופן הכנה
1 שמים שמן זית בסיר שיכול להיכנס גם לתנור ולשמש גם להגשה ומחממים
2 מוסיפים את עגבניות השרי שיכסו את תחתית הסיר
3 מוסיפים מלח גס, מעט סוכר ושן שום כתושה ומערבבים
4 כשהעגבניות נצלות ומתכווצות מוסיפים חצילים קלויים לאחר סינון בשכבה אחידה מעל העגבניות (קולים פרוסות חציל בתנור בחום גבוה של 200 מעלות למשך כ – 40 דקות)
5 מכינים טחינה: טוחנים את המרכיבים בעזרת בלנדר מוט
6 מניחים את הטחינה על שכבת החצילים
7 מכניסים את הסיר לתנור על חום גבוה (טורבו) של 200 מעלות למשך כ-10 דקות
8 שמים בסיר עם שמן עלי אורגנו טריים עד ששומעים פצפוץ והעלים מתייבשים
9 מוציאים את העלים ומשים בנייר סופג ומוסיפים מעט מלח מלמעלה
10 קולים צנוברים במחבת
11 מוציאים את הסינייה מהתנור, מפזרים מעליה את עלי האורגנו והצנוברים הקלויים ומגישים