סינייה חצילים ועגבניות שרי של ללי האס
ללי האס עם מתכון לסינייה עשירה עם טחינה שמכינים ומגישים באותה קערה ומסיימים בארוחה אחת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 חצילים בלאדי פרוסים וקלויים
1 שן שום כתושה
600 גרם עגבניות שרי במבחר צבעים
מלח גס
קורט סוכר
שמן זית לטיגון
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח
1 כוס מים קרים
להגשה:
1 חבילת צנוברים
עלי אורגנו טריים טריים
שמן לטיגון
אופן הכנה
1 שמים שמן זית בסיר שיכול להיכנס גם לתנור ולשמש גם להגשה ומחממים
2 מוסיפים את עגבניות השרי שיכסו את תחתית הסיר
3 מוסיפים מלח גס, מעט סוכר ושן שום כתושה ומערבבים
4 כשהעגבניות נצלות ומתכווצות מוסיפים חצילים קלויים לאחר סינון בשכבה אחידה מעל העגבניות (קולים פרוסות חציל בתנור בחום גבוה של 200 מעלות למשך כ – 40 דקות)
5 מכינים טחינה: טוחנים את המרכיבים בעזרת בלנדר מוט
6 מניחים את הטחינה על שכבת החצילים
7 מכניסים את הסיר לתנור על חום גבוה (טורבו) של 200 מעלות למשך כ-10 דקות
8 שמים בסיר עם שמן עלי אורגנו טריים עד ששומעים פצפוץ והעלים מתייבשים
9 מוציאים את העלים ומשים בנייר סופג ומוסיפים מעט מלח מלמעלה
10 קולים צנוברים במחבת
11 מוציאים את הסינייה מהתנור, מפזרים מעליה את עלי האורגנו והצנוברים הקלויים ומגישים
![סינייה חצילים ועגבניות שרי של ללי האס](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2021/11/09182856/%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%97%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%A8%D7%99-%D7%A9%D7%9C-%D7%9C%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%90%D7%A1-1024x576.jpg)