סינייה חצילים ועגבניות שרי של ללי האס

ללי האס עם מתכון לסינייה עשירה עם טחינה שמכינים ומגישים באותה קערה ומסיימים בארוחה אחת

ללי האס
03.11.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 חצילים בלאדי פרוסים וקלויים
1 שן שום כתושה
600 גרם עגבניות שרי במבחר צבעים
מלח גס
קורט סוכר
שמן זית לטיגון
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח
1 כוס מים קרים
להגשה:
1 חבילת צנוברים
עלי אורגנו טריים טריים
שמן לטיגון
אופן הכנה
1 שמים שמן זית בסיר שיכול להיכנס גם לתנור ולשמש גם להגשה ומחממים
2 מוסיפים את עגבניות השרי שיכסו את תחתית הסיר
3 מוסיפים מלח גס, מעט סוכר ושן שום כתושה ומערבבים
4 כשהעגבניות נצלות ומתכווצות מוסיפים חצילים קלויים לאחר סינון בשכבה אחידה מעל העגבניות (קולים פרוסות חציל בתנור בחום גבוה של 200 מעלות למשך כ – 40 דקות)
5 מכינים טחינה: טוחנים את המרכיבים בעזרת בלנדר מוט
6 מניחים את הטחינה על שכבת החצילים
7 מכניסים את הסיר לתנור על חום גבוה (טורבו) של 200 מעלות למשך כ-10 דקות
8 שמים בסיר עם שמן עלי אורגנו טריים עד ששומעים פצפוץ והעלים מתייבשים
9 מוציאים את העלים ומשים בנייר סופג ומוסיפים מעט מלח מלמעלה
10 קולים צנוברים במחבת
11 מוציאים את הסינייה מהתנור, מפזרים מעליה את עלי האורגנו והצנוברים הקלויים ומגישים
סינייה חצילים ועגבניות שרי של ללי האס
סינייה חצילים ועגבניות שרי של ללי האס

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות