גלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניות
מתכון מעולה לגלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניות מושלם
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/08/03080326/%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%91%D7%A9%D7%A8.jpg)
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חצילים
3 חצילים רחבים
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
מלית
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורר
1 תפוח אדמה מגורר
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
חצי כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
רוטב
2 כפות שמן זית
8 עגבניות קלופות וקצוצות
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
3 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
2 כוסות מים
אופן הכנה
1 פורסים את החציל לאורך לפרוסות של כ-1 ס"מ.
2 מניחים את הפרוסות במסננת גדולה, ממליחים ונותנים להם לנוח כ-45 דקות.
3 מחממים מראש תנור בחום של 190 מעלות.
4 בתום 45 הדקות מניחים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים אותן בשמן זית משני הצדדים ואופים בתנור כ-15 דקות עד לכדי השחמה.
5 מערבבים בקערית את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה ומכינים ממנה קציצות מאורכות.
מלית
1 מערבבים בקערית את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה ומכינים ממנה קציצות מאורכות.
2 פורסים את החצילים על משטח, מניחים עליהן את הקציצות ומגלגלים.
3 מניחים את הגלילות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
רוטב
1 בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
2 מוסיפים את העגבניות הקצוצות והרסק ומטגנים עוד כ-3 דקות עד שהרוטב מבעבע..
3 מוסיפים את התבלינים ולאחר דקה מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
אפייה
1 מחממים מראש את התנור לחום של 220 מעלות.
2 מוזגים את הרוטב על גלילות החצילים בתבנית.
3 מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות.