גלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניות
מתכון מעולה לגלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניות מושלם
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חצילים
3 חצילים רחבים
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
מלית
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורר
1 תפוח אדמה מגורר
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
חצי כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
רוטב
2 כפות שמן זית
8 עגבניות קלופות וקצוצות
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
3 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
2 כוסות מים
אופן הכנה
1 פורסים את החציל לאורך לפרוסות של כ-1 ס"מ.
2 מניחים את הפרוסות במסננת גדולה, ממליחים ונותנים להם לנוח כ-45 דקות.
3 מחממים מראש תנור בחום של 190 מעלות.
4 בתום 45 הדקות מניחים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים אותן בשמן זית משני הצדדים ואופים בתנור כ-15 דקות עד לכדי השחמה.
5 מערבבים בקערית את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה ומכינים ממנה קציצות מאורכות.
מלית
1 מערבבים בקערית את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה ומכינים ממנה קציצות מאורכות.
2 פורסים את החצילים על משטח, מניחים עליהן את הקציצות ומגלגלים.
3 מניחים את הגלילות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
רוטב
1 בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
2 מוסיפים את העגבניות הקצוצות והרסק ומטגנים עוד כ-3 דקות עד שהרוטב מבעבע..
3 מוסיפים את התבלינים ולאחר דקה מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
אפייה
1 מחממים מראש את התנור לחום של 220 מעלות.
2 מוזגים את הרוטב על גלילות החצילים בתבנית.
3 מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות.