חצילים בפסטו עשבים וקרקר פרמזן של אביב משה

מתכון לחצילים בפסטו עשבים וקרקר פרמזן מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 חצילים
6 שיני שום קלופות
לפסטו עשבים:
1/2 צרור פטרוזיליה
3 שיני שום
1/2 צרור תרד
1/4 צרור ריחן
1/2 צרור עלי זעתר/אורגנו
100 גר' אגוזי מלך
שמן זית
גרידת לימון
לקרקר פרמזן:
פרמזן מגורד
5 ענפי טימין/עלי זעתר
1 כף צילי יבש
1 כף זרעי כוסברה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 200 מעלות
2 חוצים חצילים לאורכם עם העוקץ וחורצים שתי וערב מחממים שמן זית במחבת וקולים את הצד החרוץ של החציל.
3 בזמן הזה מכינים פסטו עשבים: מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
4 מעבירים את החצילים לתבנית, מורחים כל חציל בפסטו עשבים, מפזרים את שיני השום, מוסיפים גרידת לימון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לעוד 7 דק'.
5 מכינים קרקר פרמזן: מרפדים תבנית בנייר אפייה, מפזרים פרמזן בצורת עיגול. מתבלים בטימין, צ'ילי וזרעי כוסברה.
6 מכניסים לתנור אפייה בחום 180 מעלות ל-5/6 דק' עד שמשחים. מוציאים ומניחים להתקרר
חציל ברוטב פסטו
צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות