לזניה חצילים מושלמת

מתכון מושלם ללזניה חצילים מעולה

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לזניה
1 חבילה דפי לזניה
3 חצילים
400 גרם גבינת ריקוטה
300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
10 עלי בזיליקום
2 כפות שמן זית
כפית וחצי מלח
2 כפיות פלפל שחור
רוטב עגבניות
800 גרם עגבניות
3 כפות שמן זית
כוס וחצי מים
שלוש שיני שום
5 עלי בזיליקום טרי
1 כפית סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1 מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית עם נייר אפייה.
חצילים
1 חותכים לאורך את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ ושמים אותם בתבנית עם נייר האפייה.
2 מורחים שמן זית על פרוסות החצילים ומפזרים עליהן את המלח והפלפל.
3 מכניסים את התבנית עם החצילים לתנור במשך כ-15 דקות עד שהם מתרככים.
רוטב
1 מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למעבד מזון וטוחנים הכל יחד.
הרכבת הלזניה
1 בתבנית מלבנית שמים שכבה של דפי הלזניה כך שכסו אותה לכל אורכה.
2 יוצקים חלק מרוטב העגבניות כך שיכסה את כל דפי הלזניה.
3 שמים מעליהם הרוטב את החצילים ומעל את המוצרלה והריקוטה.
4 חוזרים על הפעולות כך שייוצרו 3 שכבות.
5 מעל השכבה העליונה והאחרונה מניחים עוד דפי לזניה ושופכים את כל רוטב העגבניות שנשאר כך שיכסה את הכל.
אפייה
1 מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור כ-30 דקות.
2 בתום 30 הדקות מוציאים את התבנית מהתנור ומוסיפים את גבינת הפרמזן מעל.
3 מורידים את התנור ל-170 מעלות ומחזירים את התבנית ללא כיסוי לעוד כ-20 דקות של אפייה.
הגשה
1 כשאפיית הלזניה מסתיימת מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרין עלי בזיליקום ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות