חציל צלוי ועסיסי בגבינת פטה, דבש ועלים ירוקים של ג’יימי אוליבר

’יימי אוליבר עם מתכון חדש ובלעדי לחצילים אפויים במילוי גבינת פטה- מנה שנראית מדהים ונטעמת וואו!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 חצילים
1 צרור נענע
20 גרם שקדים שלמים (לא קלופים)
1 לימון
1 כף דבש
2 כפות שמן זית
8 זיתים מכל סוג שאוהבים, אפשר להשתמש בכמה סוגים
40 גרם גבינת פטה
100 גרם סלט עלים ירוקים
חציל צלוי ועסיסי בגבינת פטה, דבש ועלים ירוקים
צילום : יח"צ חציל צלוי ועסיסי בגבינת פטה, דבש ועלים ירוקים

אופן הכנה

אופן הכנה
1 מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות. דוקרים את החצילים עם מזלג ואופים כ-50 דקות, עד שהם רכים ועסיסיים
מכינים את הרוטב:
1 מערבלים את הנענע במעבד מזון או בעזרת מכתש ועלי. משאירים כמה עלים קטנים ויפים בצד, לקישוט
2 מוסיפים את השקדים וממשיכים לערבל/ לכתוש עד שהם קצוצים. מגררים את קליפת הלימון, סוחטים את המיץ ומוסיפים לתערובת במעבד המזון, יחד עם שמן זית ודבש
3 מוציאים את החרצנים מן הזיתים ומוסיפים לרוטב, ביחד עם גבינת הפטה. מערבלים מעט
4 מתבלים במלח ובפלפל
1 מפזרים את סלט העלים הירוקים על צלחת הגשה, מוסיפים את עלי הנענע שנשמרו בצד
2 חוצים את החצילים האפויים, מניחים מעל העלים ויוצקים עליהם וסביבם את הרוטב

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות