עוגת חצילים קלה להכנה

את ה"עוגה" הזאת תרצו דווקא להגיש בתור מנה עיקרית: מנת חצילים ממולאים טעימה ויפה מאין כמוה, שעה בתנור והכול מוכן

ללי האס
18.03.2024
1 דירוגים
1 תגובות
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
70 דקות
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית לתנור קוטר 24
חצי קילו בשר טחון
3 חצילים ארוכים ורחבים
3 כפות תרכיז עגבניות
3 שיני שום
1 פלפל חריף
כוסברה/ פטרוזיליה
ביצה
כפית ראס אל חנות/ או כמון
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
ביצה
שמן
אופן הכנה
הכנה:
1 1. פורסים את החצילים לאורכם, כל פרוסה בעובי חצי ס״מ. עושים פרוסה אחת בלבד בצורת טבעת ,מניחים עם נייר אפיה משומן ואופים בתנור 20 דק 180 מעלות טורבו.
2 2. במעבד מזון קוצצים שום, פלפל חריף וכוסברה.
3 3. מעבירים למחבת עם מעט שמ״ז ומתכנים את התערובת לריכוך.
4 4. מוסיפים את הבשר ומפוררים עד שלא נשארים נוזלים במחבת.
5 5. מוסיפים את התבלינים והרסק ומערבבים.
6 6. בקערה קטנה טורפים ביצה ומוסיפים בזילוף עדין לתערובת הבשר תוך ערבוב.
מרכיבים את העוגה:
1 משמנים את תבנית העוגה.
2 מניחים במרכזה את טבעת החציל ומתחילים לסדר ממנה את פרוסות החציל בצורת מניפה, כשהשוליים של החצילים כלפי חוץ.
3 ממלאים בתערובת הבשר, מרפדים מעל בפרוסות חציל נוספות וסוגרים את השוליים של החצילים שנותרו מעל ומהדקים.
4 מכסים בנייר אפיה ומעל רדיד אלומניום ומעבירים לתנור 180 מעלות 45 דק.
5 הופכים על מגש שמתאים לתנור, מחלצים את העוגה ומכניסים לתנור להשחמה קלה.
6 מקשטים בצנוברים וכוסברה קצוצה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      קלי קלות

       טעים מאוד, מרשים והכי חשוב – קל.
      לא צריך יותר.

       טעים מאוד, מרשים והכי חשוב - קל. לא צריך יותר.
      עליזה says: