סמבוסק גבינות קל להכנה
חגיגת גבינות מצרפת של סיימן! סמבוסק ממולא בגבינות עם גבינת עיזים הולנדית וסנט מור – גבינה צרפתית מיוחדת השומרת על טעמה המודגש גם באפייה. מתכון של בר פיירמן
בשיתוף עם א. סיימן סחר
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
40 גרם סוכר
240 מ"ל מים פושרים
80 גרם שמן זית
כפית מלח
למילוי:
150 גרם גבינת עיזים הולנדית
חבילת גבינת סנט מור חתוכה לקוביות
3 כפות גדושות של שמנת חמוצה
חצי כפית אבקת שום
מלח פלפל לפי הטעם
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן הכנה
1 בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי ומניחים במקרר.
2 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל מצרכי הבצק למעט המלח. לשים במשך דקה, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 7 דקות. חשוב ללוש הרבה זמן, אל תוותרו על זה.
3 מתפיחים את הבצק כשעה בטמפ' החדר או עד שמכפיל את הנפח שלו.
4 מחממים תנור ל 180
5 מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל4. כל חתיכה מרדדים עד לעובי של חצי ס"מ בערך וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. ממלאים כל עיגול בכף מהמילוי ומקפלים לחצי. סוגרים בעזרת מזלג.
6 מברישים בביצה טרופה ומצפים בשומשום או בקצח לבחירתכם.
7 אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 15-20 דקות.
8 מוציאים ואוכלים כשזה רותח!!
לאתר של סיימן לחצו כאן
סמבוסק גבינות
האם אפשר להכין ולהקפיא לפני האפיה
האם אפשר להכין ולהקפיא לפני האפיה
אסתר says:
אכן
אכן
rotem says: