פיצה ללא התפחה לממהרים של קרן אגם

ממהרים והילדים רעבים? אין לכם זמן ובא לכם פיצה? סתם לא בא לכם לחכות ואתם רוצים פיצה כמונו? הנה מתכון של קרן אגם לפיצה ללא התפחה

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי

מתכון שהולך טוב עם בירה לאגר 🍺

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

רכיבים לשתי פיצות בינוניות
500 גרם קמח פיצה
לרידוד קמח דורום רימצ'ינטה
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר לבן
1/2 כף מלח
2 כפות שמן זית
250-300 מ"ל מי ברז
לרוטב: 1/2 כוס רוטב פיצה
תבלין אורגנו
1 שן שום כתושה (אופציונלי)
200 גרם גבינת מוצרלה פרסקה
1 גליל גבינת עיזים
זיתים שחורים ללא חרצן
מלח גס, פלפל שחור גרוס
עלי בזיליקום לקישוט

מידות והמרות משקל באפייה>

פיצה ללא התפחה של קרן אגם. צילום: שניר סופגי גואטה
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר מערבבים קמח פיצה, מלח, סוכר ושמרים יבשים
2 מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים שמן זית ואת המים, תחילה מחצית מכמות הנוזל, ואז לאט לאט מוסיפים עוד עד שהבצק לא צריך יותר. אל תפחדו להוסיף מים כדי שהבצק לא יהיה יבש
3 לשים למשך 10 דק׳ עד לקבלת בצק רך וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופו בשומן
4 מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים בצד. בינתיים מערבבים את הרוטב עגבניות ביחד עם האורגנו. מי שאוהב יכול להוסיף שום כתוש
5 מוציאים את הבצק וישר מתחילים לעבוד איתו מחלקים אותו לשני חלקים שווים, מכדררים כל חלק לעיגול ומניחים על משטח מעט מקומח
6 בעזרת הידיים מתחילים לפתוח כדור בצק, עד שהוא מתרחב ונהיה עיגול גדול. אפשר כמובן לעשות את זה עם מערוך על משטח קצת מקומח
7 מכדררים כל חלק לעיגול ומניחים על משטח מעט מקומח
8 מחממים תנור ל 210-220 מעלות, ומכינים תבנית של התנור מרופדת בנייר אפייה
9 בעזרת הידיים מתחילים לפתוח כדור בצק, עד שהוא מתרחב ונהיה עיגול גדול. אפשר כמובן לעשות את זה עם מערוך על משטח קצת מקומח
10 מניחים את עיגול הבצק על נייר אפייה ובעזרת האצבעות יוצרים מעין מסגרת בשולי הבצק שהיא מעט עבה יותר
11 מורחים 3-4 כפות מרוטב העגבניות, מפזרים מוצרלה, פרוסות גבינת עיזים, זיתים ומתבלים במעט מלח גס ופלפל גרוס
12 מעבירים את נייר האפייה עם הפיצה לתבנית ואופים כ 15-20 דק עד שהפיצה שחומה בחלקה העליון
13 הערות וטיפים: אפשר להשתמש בקמח לחם או קמח חלה ואפשר גם קמח לבן
14 על הפיצה אפשר איזה תוספות שאוהבים
15 מהכמות הזו יוצאות שתי פיצות יפות, אפשר כמובן להכפיל את כל המצרכים לכמות גדולה יותר
צילום: שניר (סופגי) גואטה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות