מג'דרה קלה להכנה וחגיגית

מתכון קל למג'דרה, אורז עם תוספות ותיבול מיוחד, חגיגית לערב חג או לכל ימות השנה

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
4-5 כפות שמן רגיל או שמן זית
כוס עדשים ירוקות
חצי כוס עדשים שחורות
2 כוסות אורז יסמין או בסמטי (לא אורז עגול)
2 שיני שום כתושות דק
כף שטוחה מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
כפית כמון
חצי כפית פפריקה
3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
1 שמים את העדשים הירוקות בסיר קטן עם מים ואת העדשים השחורות שמים בסיר נפרד עם מים. גובה המים צריך לעבור את גובה העדשים.
2 מביאים לרתיחה כל סיר עם העדשים שלו ואז מנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים עד שהעדשים מתרככות אך שומרות על פריכות. כלומר שומרות על צורתן ולא נמסות בתוך המים. זמן בישול העדשים לאחר רתיחת המים כ10-12 דקות. טועמים ואם העדשים עדיין ממש קשות ממשיכים לבשל עוד כמה דקות בודדות.
3 לאחר שהעדשים התרככו מסננים את העדשים השחורות ושופכים את המים שלהם. מסננים גם את העדשים הירוקות אך שומרים את מי הבישול שלהן ולא שופכים אותם נשתמש במים האלה תיכף בבישול.
4 מחממים את השמן בסיר נון סטיק ומטגנים את קוביות הבצל, תוך כדי עירבוב עד שמתקבל צבע חום מקורמל יפה. מוציאים בערך חצי כוס של הבצל המטוגן ושומרים בצד. נשתמש בזה אחר כך לקישוט. מנמיכים את הלהבה.
5 מוסיפים לסיר עם הבצל את האורז ומערבבים מעט עד שהאורז משנה א צבעו ללבן אטום. מוסיפים את 2 סוגי העדשים, את השום הכתוש והתבלינים ומערבבים.
6 מוסיפים 1 כוס מי בישול של העדשים הירוקות ששמרנו ועוד 3 כוסות מים רותחים, מערבבים טוב, מכסים במגבת מטבח לחה (מגבת שמרטיבים במי ברז וסוחטים טוב)
7 על המגבת מניחים את המכסה של הסיר. את שולי המגבת מקפלים כלפי מעלה על מכסה הסיר. ומבשלים על להבה נמוכה כ-15-20 דקות, עד שהאורז מוכן.
8 לא מערבבים את האורז בזמן הבישול! מכבים את הגז ומשאירים מכוסה עוד 10 דקות
9 מפזרים למעלה את הבצל המטוגן ששמרנו בצד ופטרוזיליה קצוצה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות