פרעצל ביס מצופים בגבינת פרמזן של רון יוחננוב

רון יוחננוב מכין ארוחה לכל המשפחה והפעם רון מכין פרעצל ביס מצופים בגבינת פרמזן

זמן הכנה
15 דק
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים לבצק:
500 גרם קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
250 מ"ל מים (כוס)
25 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כפית מלח
לציפוי:
כוס מים רותחים
כף גדושה אבקת סודה לשתייה
2 כפות סילאן או סוכר חום
אחרי אפיה – חמאת שום:
40 גרם חמאה מומסת
שן שום כתושה
מעט עירית קצוצה דק
100 גרם פתיתי פרמזן
אופן הכנה
מתחילים עם הבצק:
1 שמים את המלח בתחתית קערת המיקסר, מעליו קמח, שמרים, סוכר ומים.
2 להתחיל ללוש את הבצק כמה דקות עד שמתגבש בצק.
3 מיד שמתחיל להתגבש הבצק יש להוסיף את החמאה ולהמשיך ללוש כ-10 דק' חשוב מאוד ללוש על מהירות בינונית.
4 אם צריך להוסיף מעט מים לפי הצורך. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.
5 התפחה ראשונה: מתפיחים במשך שעה לפחות.
6 יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד רחב במיוחד ולהשאיר חור לאוויר (השמרים צריכים לנשום).
7 אפשר גם כמובן להתפיח לילה במקרר שהבצק מכוסה בצורה הרמטית.
8 לאחר ההתפחה, מחממים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון או טורבו.
9 משטחים את הבצק על משטח עבודה מקומח וחותכים לקוביות.
10 בקערה, מערבבים את המים הרותחים יחד עם האבקת סודה לשתייה וסילאן.
11 טובלים בזהירות את הקוביות בצק בנוזל ומעבירים לתבנית
12 אופים בתנור כ-15 דקות או עד הזהבה.
13 שמוציאים מהתנור, מברישים בחמאה מומסת ומפזרים מעל פתיתי פרמזן. מגישים חם!
14 אופציה נוספת אחרי הגשה – מגוון תבלינים
פרעצל קל להכנה
פרעצל של השמחות! צילום: יריב יוגב

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות