דונאטס קלים להכנה
מתכון לסופגניות דונאטס רכות, אווריריות וממש מדהימות שתוכלו לצפות בכל העולה על דעתכם
זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
2 וחצי כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה L
1/4 כוס סוכר
2/3 כוסות חלב/חלב סויה/חלב שקדים/מים
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
40 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לטיגון: שמן קנולה
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים יבשים, ביצה, סוכר, חלב, וניל, מלח וחמאה, לשים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק
2 מכסים את קערת הבצק ומתפיחים במשך כשעה
3 על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק
4 קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ ומוציאים את החלק הפנימי בעזרת מיקד קטן יותר, בקוטר של כ-2-3 ס"מ
5 מניחים את הדונאטס על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן היטב
6 את העיגולים הפנימיים מגלגלים ומניחים על אותה תבנית
7 מברישים את הדונאטס ואת עיגולי הבצק במעט שמן בחלקם העליון, מכסים ומתפיחים שוב
8 מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק
9 מטגנים את הדונאטס ואת העיגולים הקטנים עד להזהבה
10 מוציאים מהשמן ומעבירים לצלחת עם נייר סופג
11 מצננים לטמפרטורת החדר
12 ניתן לצפות בכל מה שתבחרו: ריבת חלב/שוקולד/ריבה/חמאת בוטנים