לביבות ברוקולי ובטטה קלות להכנה ומדהימות

מתכון ללביבות ברוקולי ובטטה אפויות, או מטוגנות, טבעוניות או חלביות – כל אחד יכול למצוא במתכון הזה את הבחירה שלו איך להכין – מה שבטוח – זה מתכון קל!

מערכת
23.06.2022
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה/חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם בטטה (2 בטטות בינוניות)
700 גרם ברוקולי קפוא ומופשר (כ-3 ראשים)
4 כפות קמח חומוס
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות שמרי בירה (לא חובה)
מעט שמן
אופן הכנה
1 מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את גבעולי הברוקולי במשך 5 דקות
2 מכבים את האש ומוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי
3 מסננים את הברוקולי (לא לזרוק את המים) ומכניסים למעבד מזון
4 קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות, מכניסים למים הרותחים שבסיר
5 מבשלים את הבטטות עד להתרככות (כ15 דקות) מסננים, ומועכים לפירה
6 מחממים תנור ל220 מעלות (או אם בחרתם לטגן אז לחמם שמן במחבת) ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו
7 טוחנים את הברוקולי למרקם פרורי דק במעבד מזון ומוסיפים אותו לפירה הבטטה, מוסיפים את קמח החומוס ושמרי הבירה ומערבבים היטב
8 קורצים לביבות בגודל רצוי ומסדרים על גבי התבנית. מברישים אותן בשמן ואופים כ-25 דקות, או עד שהלביבות מזהיבות (או מטגנים משני הצדדים עד להזהבה)
9 מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר
10 אפשר להגיש עם שמנת חמוצה (לגרסה החלבית) או בלי לגרסה הטבעונית

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: