לביבות ברוקולי ובטטה קלות להכנה ומדהימות

מתכון ללביבות ברוקולי ובטטה אפויות, או מטוגנות, טבעוניות או חלביות – כל אחד יכול למצוא במתכון הזה את הבחירה שלו איך להכין – מה שבטוח – זה מתכון קל!

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה/חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם בטטה (2 בטטות בינוניות)
700 גרם ברוקולי קפוא ומופשר (כ-3 ראשים)
4 כפות קמח חומוס
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות שמרי בירה (לא חובה)
מעט שמן
אופן הכנה
1 מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את גבעולי הברוקולי במשך 5 דקות
2 מכבים את האש ומוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי
3 מסננים את הברוקולי (לא לזרוק את המים) ומכניסים למעבד מזון
4 קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות, מכניסים למים הרותחים שבסיר
5 מבשלים את הבטטות עד להתרככות (כ15 דקות) מסננים, ומועכים לפירה
6 מחממים תנור ל220 מעלות (או אם בחרתם לטגן אז לחמם שמן במחבת) ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו
7 טוחנים את הברוקולי למרקם פרורי דק במעבד מזון ומוסיפים אותו לפירה הבטטה, מוסיפים את קמח החומוס ושמרי הבירה ומערבבים היטב
8 קורצים לביבות בגודל רצוי ומסדרים על גבי התבנית. מברישים אותן בשמן ואופים כ-25 דקות, או עד שהלביבות מזהיבות (או מטגנים משני הצדדים עד להזהבה)
9 מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר
10 אפשר להגיש עם שמנת חמוצה (לגרסה החלבית) או בלי לגרסה הטבעונית

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות