קרפלך ממולאים עוף

לפעמים המרק הוא רק תירוץ! תקראו להן כיסונים, תקראו להן כופתאות, תקראו להן קרעפלך או קרפלעך – העיקר תכינו אותן – ואגב אפשר לגמרי לאכול אותם בלי מרק. הפעם במילוי עוף – קרפלך כשרים לפסח – בסוף המתכון

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
1 ביצה
1/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח
למילוי חזה עוף:
בצל קצוץ
3 כפות שמן
1/4 קילו חזה עוף טחון
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל לבן
אופן הכנה
מילוי עוף או בשר:
1 מחממים מחבת ומטגנים בו בצל קצוץ עד להזהבה
2 מטגנים עד שהעוף מוכן, מסננים נוזלים ומצננים בצד
לבצק קרעפעלך:
1 לשים את כל המצרכים לבצק עד שמקבלים בצק אחיד ונוח לעבודה
2 מרדדים את הבצק ועם קורץ עוגיות או כוס נייצר עיגולים – נמלא כל עיגול בבשר/עוף
3 מקפלים את העיגול לחצי עיגול ומהדקים היטב
4 מניחים את האצבע במרכז חצי העיגול הממולא שנוצר ומלפפים מסביב לאצבע וסוגרים ליצירת הכיסון – מהדקים היטב של יתפרק
5 בשלב הזה ניתן להקפיא את הקרפעלעך או לזרוק למים ל 30 דקות בישול
6 מוציאים מהמים ואוכלים בלי כלום, או עם רוטב או כמובן במרק
לגרסה כשרה לפסח:
1 החליפו 2 כוסות קמח ב – 1 כוס קמח מצה, חצי כוס קורנפלור וחצי כוס קמח שקדים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות