מתכון לכופתה ברנג'י ברוטב חמוץ של נוף עתאמנה
מתכון קל להכנה לכופתה ברנג'י ברוטב חמוץ, מוגשת עם אורז ורוטב מדהים של כרישה, סלרי, פטרוזיליה, מנגולד, צ'ילי חריף וכל טוב.
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חבילת כדורי בשר אסלי עמוס
250 גרם אורז בסמטי
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 כרישה קצוצה דק
4-5 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 שורש סלרי קצוץ לקוביות
1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
1 חבילת עלי מנגולד קצוצים דק
כפית כורכום
כפית כמון
קורט צ'ילי חריף
מלח ופלפל שחור גרוס
שליש כוס מיץ לימון
אופן הכנה
1 משרים את האורז הבסמטי במים רותחים למשך 40 דקות, לאחר 40 דקות מסננים את האורז ומניחים על נייר מטבח לייבוש.
2 בזמן שהאורז בהשרייה נעבור להכין את הרוטב, קוצצים את כל הירקות על הכיריים
3 בסיר סוטאג' רחב מטגנים בשמן זית את הבצל יחד עם הסלרי והכרישה
4 עד שהבצל הופך לרך ושקוף (לא להזהיב) מוסיפים פנימה את שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות מוסיפים את המנגולד
5 מטגנים עוד שתי דקות ולבסוף מוסיפים את הכורכום, הכמון, הצ'ילי המלח והפלפל השחור וליטר מים מכסים ומביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים מכוסה כחצי שעה.
6 בזמן שהרוטב מתבשל עוטפים את כדורי הבשר באורז, האורז נצמד לכדורים על ידי גלגול באורז.
7 פותחים את הסיר מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים, טועמים מתקנים תיבול, גובה הנוזל בשלב הזה צריך להיות מקסימום 3 ס"מ במידה והוא יותר מזה תשאירו את הסיר פתוח ותמשיכו לאדות נוזלים במידה ויש פחות מזה תוסיפו מים עד לגובה המתאים.
8 מניחים בזהירות את כדורי הבשר בסיר, חשוב להניח אותם במרווחים של כ-2 ס"מ אחד מהשני. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה