סופגניות טעימות וקלות להכנה
מתכון מעולה לסופגניות שתמיד מצליחות, והרבה יותר טעימות וכיפיות מאלה שקונים בחנות
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 ביצים
2 כפיות שמרים יבשים
1/2 כוס מים חמים
1/4 כוס סוכר +1 כפית סוכר
2 כוסות קמח לבן
40 גרם חמאה
שמן לטיגון
2 כפיות מלח
50 גרם אבקת סוכר
למילוי
ריבת תות
שוקולד
ריבת חלב
אופן הכנה
1 בקערה מערבבים את השמרים עם המים וכפית סוכר. מניחים בצד 10 דקות.
2 בקערה שמים את הקמח, ויוצרים בתוכו גומה
3 לתוך הגומה שופכים את המים עם השמרים, ביצים, שאר הסוכר, החמאה והמלח. מערבבים עד שנוצר בצק דביק
4 מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים כעשר דקות עד שמגיעים לבצק במרקם רך
5 את הבצק מעבירים לקערה משומנת, מטלטלים אותה מעט כך שכל הבצק יצופה בשמן, ומכסים במגבת לחה
6 מניחים לבצק להכפיל את נפחו במשך כשעה
7 מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ
8 בעזרת כוס קורצים עיגולים, ומכסים בניילון נצמד לרבע שעה של תפיחה נוספת
9 במחבת מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הסופגניות
10 מניחים כל עיגול בצק בשמן הרותח בעזרת כף מחוררת, ומטגנים כ-45 שניות מכל צד, עד להזהבה
11 מעבירים את הסופגניות למגש עם נייר סופג, ומנפים מעל אבקת סוכר.
12 ממלאים שקית זילוף עם צנתר במילוי שבחרתם, מחוררים בראש הסופגניה וממלאים
13 בתאבון!
לעמוד האינסטגרם של נועה