עוגת גבינה ריקוטה מושלמת של קרן אגם
מתכון לעוגת גבינה ריקוטה אלוהית טעימה, עשירה ועסיסית של קרן אגם שמתאימה לחג השבועות ולא רק.
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/11/08094825/OQ2A4408.jpg)
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים+זמן צינון
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק פריך:
1.5 כוסות(210 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כוס(100 גר׳) סוכר לבן
125 גר׳ קוביות חמאה קרות
1/2 כפית אבקת אפייה
חלמון ביצה L
למלית גבינה
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
2 מיכלים (600 גר׳) גבינת ריקוטה פרסקה (אפשר גם רגילה)
מיץ מחצי לימון בינוני גדול
גרידת לימון מלימון שלם בינוני
1 כפית מחית/תמצית וניל
1/4 כוס (35 גר׳) קמח לבן רגיל
אופן הכנה
תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
1 במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה עם הידיים) מערבבים קמח אבקת אפייה וסוכר לבן, מוסיפים חמאה תוך כדי שהמעבד פועל בפולסים קצרים עד להיווצרות פירורי בצק.
2 מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים שוב לפירורים לחים וגדולים.
3 מוציאים את הבצק ומיד מעבירים לתבנית האפייה שלכם.
4 מתחילים לשטח את הבצק לתחתית התבנית ולאט לאט עולים בדפנות למעלה כמה שאפשר, לא חייבים להגיע עד הסוף.
5 מניחים בצד.
6 מחממים תנור ל 170 מעלות . במיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית בצבע צהבהב בהיר.
7 מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים להקציף עוד מספר דקות עד שהתערובת כולה סמיכה ותפוחה מאטים את המיקסר ומוסיפים גבינת ריקוטה, את הוניל, מיץ לימון, גרידת לימון ואת הקמח ומערבבים היטב.
8 מעבירים את בלילת העוגה מעל הבצק בתבנית, ומיישירים בעזרת כף או פלטה.
9 מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע, אם החלק העליון מתחיל להשחים מדי אפשר להוריד טמפרטורת תנור ל 160 מעלות. כשהעוגה מוכנה היא עדיין רוטטת במרכזה וזה בסדר.
10 מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים ל 20 דק נוספות. מוציאים אותה ומצננים לחלוטין.
11 מכניסים למקרר להתייצבות לפחות לשש שעות.
12 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.