עוגת גבינה ריקוטה מושלמת של קרן אגם
מתכון לעוגת גבינה ריקוטה אלוהית טעימה, עשירה ועסיסית של קרן אגם שמתאימה לחג השבועות ולא רק.
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים+זמן צינון
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק פריך:
1.5 כוסות(210 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כוס(100 גר׳) סוכר לבן
125 גר׳ קוביות חמאה קרות
1/2 כפית אבקת אפייה
חלמון ביצה L
למלית גבינה
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
2 מיכלים (600 גר׳) גבינת ריקוטה פרסקה (אפשר גם רגילה)
מיץ מחצי לימון בינוני גדול
גרידת לימון מלימון שלם בינוני
1 כפית מחית/תמצית וניל
1/4 כוס (35 גר׳) קמח לבן רגיל
אופן הכנה
תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
1 במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה עם הידיים) מערבבים קמח אבקת אפייה וסוכר לבן, מוסיפים חמאה תוך כדי שהמעבד פועל בפולסים קצרים עד להיווצרות פירורי בצק.
2 מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים שוב לפירורים לחים וגדולים.
3 מוציאים את הבצק ומיד מעבירים לתבנית האפייה שלכם.
4 מתחילים לשטח את הבצק לתחתית התבנית ולאט לאט עולים בדפנות למעלה כמה שאפשר, לא חייבים להגיע עד הסוף.
5 מניחים בצד.
6 מחממים תנור ל 170 מעלות . במיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית בצבע צהבהב בהיר.
7 מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים להקציף עוד מספר דקות עד שהתערובת כולה סמיכה ותפוחה מאטים את המיקסר ומוסיפים גבינת ריקוטה, את הוניל, מיץ לימון, גרידת לימון ואת הקמח ומערבבים היטב.
8 מעבירים את בלילת העוגה מעל הבצק בתבנית, ומיישירים בעזרת כף או פלטה.
9 מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע, אם החלק העליון מתחיל להשחים מדי אפשר להוריד טמפרטורת תנור ל 160 מעלות. כשהעוגה מוכנה היא עדיין רוטטת במרכזה וזה בסדר.
10 מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים ל 20 דק נוספות. מוציאים אותה ומצננים לחלוטין.
11 מכניסים למקרר להתייצבות לפחות לשש שעות.
12 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.