רעיונות לקינוחים בכוסות

דברים טובים באים במנות קטנות

קינוחים בכוסות הם קונספט שבעבר לא כל כך הזדהתי איתו. זה תמיד נראה לי כל כך לא מושקע.

בסך הכל לקחת כמה אלמנטים ולזרוק אותם לתוך כוס – ולהגיש. זה לא מושקע, לא כזה יפה בעיני ודי סתמי.
אבל מאז כבר שיניתי את דעתי,  בעצם אם חושבים על זה, למה כל הדברים האלה כל כך רעים? קינוח שלא דורש המון השקעה, הבניה שלו פשוטה מאוד והוא נוח להגשה ולאכילה. לא צריך לחתוך כלום, לקשט, לזגג. ההשקעה היחידה פה היא החשיבה על שילובים טובים כי בקינוח בכוסות יש לנו חופש לשלב טעמים ומרקמים טובים וצבעים יפים וזה בסופו של דבר מה שהופך קינוח בכוס ממשהו פשוט ומשעמם לדבר טעים, מסקרן ומרגש.
הנה כמה דגשים בעניין קינוחים בכוסות:
הראשן הוא המרקם: בקינוח בכוס אנחנו יכולים לשלב המון מרקמים, ללא גבול בעצם. קינוח בכוס עם מרקם אחד, כמו מוס בכוס, הוא די סתמי. אז למה לא לקחת מרקם של מוס, להוסיף לו מרקם ספוגי אפוי בצורת עוגה, משהו פריך בצורך בצק פריך או שטרויזל, איזה קרם קטיפתי וקר שנמס בפה, אולי איזה רוטב פרי נוזלי ורטוב, מרקם של פרי טרי?! פתאום יש לנו חגיגה בפה בכל כפית וכפית. חשוב גם לא להשתגע , על מנת שזה לא יתחיל לבלבל. אני בדרך כלל אוהב בין שלושה לארבעה מרקמים בכוס – מוס, משהו אפוי, פריך, קרמי, נוזלי או טרי.
לגבי הטעם – אנחנו צריכים למצוא טעמים שמשתלבים, כמו פירות שמחמיאים אחד לשני, שוקולדים שהולכים טוב יחד עם שוקולדים אחרים או יחד עם פירות. טעמים אגוזיים, טעמי קפה, טעמי קרמל, וניל ועוד. שילובים שונים של חמיצות ומתיקות, מליחות ומרירות ולפעמים אפילו משהו חריף קצת כמו שוקולד צ׳ילי או ג׳ינג׳ר.
ולבסוף  – הפרזנטציה – מה שנחמד זה שלא צריך להשקיע בהכנה של כל אלמנט – עוגה בחושה אפויה או אפילו שאריות עוגה בחושה ששמרתם במקפיא וחתכתם לקוביות, שאריות קרמים שהקפאתם.. ועכשיו פשוט להכניס לשקית זילוף, פירות חתוכים גס, שטרויזל פירורי פשוט ועוד. תתגאו בעובדה שאת משתמשת בשאריות עוגה קפואה. הן טעימות בדיוק באותה מידה כמו עוגה טריה ואתם לא הופכים לבזבזנים! ולפרזנטציה כל מה שצריך זה לזרוק הכל לכוס, אבל בצורה מחושבת שלא יראה סלט.
לשים כל מרקם בפני עצמו, להפריד בין הצבעים של האלמנטים השונים, זילופים יפים של קרמים ומוסים, כך שכלפי חוץ הכל נראה ״מאורגן״ אבל בהכנסה של כפית לקינוח נוכל לקחת קצת מכל מרקם בכפית אחת. לתת נפח לקינוח בהכנסה לכוס ולסיים באלמנט שייתן גובה ואפילו ייצא קצת מהכוס כמו קישוט שוקולד או כפית יפה ומעוטרת. קדימה לסדר יפה את כל הכוסות על השולחן ויש לכם מייצג יפה לכל אירוח. תהנו!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: