עוגת יומהולדת קיצית לחובבי הים של טל צפריר עם מיקי שמו

עוגת יומהולדת קיצית לחובבי הים של טל צפריר עם מיקי שמו מתוך "מיקי שמו עושה בית ספר"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

עוגה טעימה בקוטר 22 ס”מ
לקרם החמאה:
200 גרם חמאה
700 גרם אבקת סוכר
200 גרם שמנת
200 גרם שוקולד מריר
לציפוי:
בצק סוכר תכלת עדין
לעיצוב:
בצק סוכר תכול – 200 גרם
בצק סוכר לבן – כ – 75 גרם
בצק סוכר בצבע גוף – כ – 75 גרם
בצק סוכר כתום – כ – 70 גרם
בצק סוכר בצבעים שונים בכמויות קטנות, לעיטורים
100 גרם אבקת סוכר
צבע מאכל ג’ל כחול, שחור, לבן
אבקת איבוק אכילה ורדרדה
ממתקים שונים בצבע כחול
מעט קורנפלור
אבקת cmc
מספר טיפות של אלכוהול לשתיה- ברנדי, רום וכו’ (לא חובה)
כלים:
מערוך
מכחולים עגולים מס 0 ו- 000
מכחול נקי להדבקה
מיקד עגול קטן (בקוטר 2 ס”מ)
תבנית סיליקון מותאמת למזון ליצירת העיניים
תבנית סיליקון מותאמת למזון ליצירת הידיים
תבנית סיליקון מותאמת למזון ליצירת הפנים
תבנית סיליקון מותאמת למזון ליצירת השיער
שיפוד עץ
קאטר
סכין או גלגלת לחיתוך
אופן הכנה
1 חוצים את העוגה לרוחבה, מורחים ריבה וסוגרים.
חוצים את העוגה לרוחבה, מורחים ריבה וסוגרים.
1 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר במשך 5 דקות.
מכינים גנאש:
1 מרתיחים שמנת ויוצקים על גבי השוקולד, מערבבים עד להמסה. מצננים היטב.
2 מאחדים את הגנאש וקרם החמאה
3 מורחים את העוגה מכל דפנותיה בשכבה עדינה של קרם חמאה ועוטפים בבצק סוכר.
4 מוסיפים אבקת cmc לכל הבצקים בכדי להפכם לבצקים המתאימים לפיסול (היחס: כחצי כפית אבקה ל500 גר בצק סוכר)
גלגל הים:
1 יוצרים כדור מהבצק הלבן, משטחים מעט ולוחצים במרכזו. מדביקים לעוגה במעט מים.
העיטורים:
1 מרדדים בצק צבעוני, חותכים ממנו רצועות דקות ועיגולים ומדביקים לגלגל הים. לחילופין, ניתן גם לשלב נקודות על גבי הגלגל.
הגוף:
1 יוצרים חרוט קטן בצבע גוף, מדביקים לשקע שבגלגל הים, נועצים שיפוד מקצהו ועד לקרקעית העוגה ומקצרים כך שיוותר שיפוד בולט באורך של כשני ס”מ.
הידיים:
1 יוצרים נחש בצבע גוף, ממלאים בו את תבנית הידיים, מסירים את עודפי הבצק, מחלצים את היד המוכנה ומדביקים לצידי הגוף ועל הגלגל.
בגד הים:
1 מרדדים בצק צבעוני וחותכים ממנו את צורת בגד הים בעזרת המיקד העגול. מדביקים לגוף.
ראש:
1 יוצרים ראש בעזרת תבנית הסיליקון, מחלצים ומשחילים בעדינות על קצה השיפוד הבולט. (בשלב זה מומלץ להתפנות לעיטור העוגה בכדי לאפשר לפנים להתייבש מעט לפני שממשיכים).
2 בעזרת תבנית העיניים יוצרים שתי עיניים מבצק לבן ומדביקים לפנים. מסירים בעדינות את הראש מהבובה, וצובעים את העיניים שהדבקנו בצבעי מאכל מדוללים במעט מים. מוסיפים גבות וריסים, את השפתיים צובעים באבקת איבוק ורדרדה מהולה באלכוהול לשתיה ואת הלחיים ניתן לאבק במכחול יבש טבול באבקה הוורודה למראה סמוק.
השיער:
1 מחזירים את הראש למקומו על הבובה. יוצרים שיער בעזרת התבנית ומעצבים את התסרוקת כרצונכם.
גימור העוגה:
1 מערבבים אבקת סוכר עם מעט מים לקבלת “דבק” משחתי ומתוק. מורחים בעדינות סביב הדמות, ומצמידים ממתקים כחולים. ניתן לפזר סוכריות מזרה כחולות או לבנות לקבלת בועות עדינות.
עוגת יומהולדת קיצית לחובבי הים של טל צפריר עם מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות