דבלה – עוגיות טריפוליטאיות ללא מכונת פסטה

מכון לדבלה, עוגיות ממקור טריפוליטאי, או טוניסאי – תלוי את מי שואלים:) מתכון קל להכנה של דבלה שתמיד באות טוב עם התה

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

5 ביצים גדולות
1 שקית אבקת אפיה
600 גרם קמח
קורנפלור
שמן לטיגון
לסירופ סוכר:
700 גרם סוכר
1 ליטר מים
מיץ מ-1 לימון
אופן הכנה
מתחילים עם הסירופ:
1 שמים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-10 15 דקות
2 מוסיפים את הלימון, מערבבים. הסירופ יתעבה למרקם קרמלי, לא לתת לו להתקשות מידי, להוריד מהאש לצינון
מכינים את הדבלה:
1 שוברים את הביצים לקערה ומערבבים היטב, מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים
2 מוסיפים לבלילה קמח עד שמקבלים בצק אחיד, נעים לעבודה, לא דביק
3 מחלקים את הבצק ל-6-7 חתיכות ומכסים במגבת ומניחים לשעה
4 מרתיחים שמן לטיגון עמוק
5 מקמחים משטח בקורנפלור ומרדדים כל חלק מהבצק לעלה דק (דק כמו נייר)
6 חותכים רצועות ארוכות מהבצק, בעובי 6 ס"מ
7 תופסים במזלג קצה רצועה, מכניסים לשמן הרותח ותוך כדי טיגון מלפפים סביב המזלג ליצירת הצורה של הדבלה. הופכים לצד השני להשחמה זהה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג
8 חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק
9 לפני ההגשה טובלים את הדבלה בסירופ. בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם