קרוק מדאם – הגרסה הכשרה

ארוחת הבוקר הכי שווה מהמטבח הצרפתי: "קרוק מדאם" – טוסט עם רוטב בשמל, חמאה, גבינת גאודה, וביצת עין מעל.

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבשמל:
40 גרם חמאה
2 כפות קמח לבן
1 כוס (240 מ"ל) חלב
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט טחון
2 כפות (30 גרם) גבינת גאודה/פרמזן/גרויר מגוררת
לטוסט:
1 כף חמאה
8 פרוסות לחם
160 גרם גבינת גאודה/גרוייר
אופן הכנה
הטוסט:
1 ממיסים את החמאה בסיר קטן על להבה בינונית.
2 מסדרים בתבנית את פרוסות הלחם ומורחים מעל כל אחת מהן מעט מהחמאה המומסת.
3 מכניסים לתנור עד להזהבה של הלחמים
4 מוציאים מהתנור והופכים את פרוסות הלחם לצידן השני.
5 מניחים מעל כל פרוסה שכבה של חרדל , ומעליה גבינת גרוייר נדיבות. סוגרים את הסדוויצים
6 מכניסים שוב לתנור עד שהגבינה נמסה.
רוטב הבשמל:
1 לסיר עם החמאה שהמסנו קודם שנותרה בסיר , מוסיפים קמח ומערבבים היטב בלי הפסקה למשך כ-3 דקות (הזהירו שלא ישרף)
2 מוסיפים את החלב ועלה דפנה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב התערובת למשך כ-10 דקות , עד לקבלת רוטב סמיך.
3 מוסיפים לרוטב גבינת גאודה/פרמזן/גרוייר המגוררת עד שהיא נמסה.
4 מורידים מהאש ומוציאים החוצה את עלה הדפנה. מתבלים במלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט .
5 מורחים מעל הטוסטים החמים את רוטב הבשמל ומכניסים שוב לתנור עד שהרוטב מתמצק ומזהיב.
ביצת העין:
1 לתוך מחבת חמה, יוצקים 2 כפות שמן. לאחר כחצי דקה מוסיפים ביצה ומטגנים למשך 3 דקות על אש גבוהה.
2 מוציאים את הביצה מהמחבת , מתבלים במלח ופלפל ומניחים מעל הטוסט.

בתיאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות