6 מילויים לקרואסון שמכינים בבית

מתכונים ל6 מילויים: שוקולד, שקדים, פקאן, פיסטוק, קרם פטיסייר ושוקולד עם קרמל מלוח שכל אחד יכול להכין בבית לארוחת בוקר מפנקת במיוחד

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקוראסון
1 חבילה בצק שמרים עלים קפוא
1 ביצה L
1 כף מים
מילוי שקדים:
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם סוכר
50 גרם חמאה מומסת
1 חלמון
20 גרם קמח
קורט מלח
לשקדים שוקולד – להוסיף בתוך הקוראסון ממרח שוקולד או שורת קוביות שוקולד/אצבע קינדר/מקופלת
למלית פיסטוק:
50 גרם פיסטוקים קלויים טחונים
50 גרם סוכר
50 גרם חמאה מומסת
1 חלמון
20 גרם קמח
קורט מלח
למילוי פקאן סיני:
50 גרם פקאנים סיניים מסוכרים קלויים טחונים
50 גרם חמאה מומסת
1 חלמון
20 גרם קמח
קורט מלח
אופן הכנה
הכנת הקוראסון
1 מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן
2 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה
3 טורפים את הביצה עם המים
4 פותחים את הבצק וחוצים ל-2 מלבנים. משמנים את משטח העבודה, מעבירים אליו את מלבן הבצק הראשון ומשמנים קצת מלמעלה. מרדדים לעלה דק-דק. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק השני
5 חותכים למשולשים שווי שוקיים, צרים וארוכים. מגלגלים כל משולש (מהבסיס הקצר לכיוון הקודקוד), תוך כדי מתיחה קלה של הבצק
6 מברישים בביצה ואופים 25-20 דקות
7 כשהקוראסון מוכן (לא מכבים את התנור!) מצננים לחלוטין לפני שמורחים את המילויים
למילוי שקדים:
1 בקערה מערבבים שקדים, סוכר, חמאה מומסת, חלמון, קמח ומלח לתערובת אחידה
2 חוצים את הקוראסון ומורחים כמות נדיבה של מלית, ועוד קצת מבחוץ. מחזירים לתנור ל10-12 דקות
למילוי פיסטוק:
1 בקערה מערבבים פיסטוק, סוכר, חמאה מומסת, חלמון, קמח ומלח לתערובת אחידה
2 חוצים את הקוראסון ומורחים כמות נדיבה של מלית, ועוד קצת מבחוץ. מחזירים לתנור ל10-12 דקות
למילוי פקאן סיני:
1 בקערה מערבבים פקאן סיני, חמאה מומסת, חלמון, קמח ומלח לתערובת אחידה
2 חוצים את הקוראסון ומורחים כמות נדיבה של מלית, ועוד קצת מבחוץ. מחזירים לתנור ל10-12 דקות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקרם פטיסייר:
חצי ליטר חלב
5 חלמונים
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות קמח גדושות
כף קורנפלור
100 גרם חמאה
אופן הכנה
1 להביא לכמעט רתיחה חצי ליטר חלב
2 בנתיים בקערה לערבב טוב עד כדי איחוד 5 חלמונים, סוכר, סוכר וניל, קמח וקונפלור
3 כשהחלב חם מוסיפים פנימה הכל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית כל הזמן כ 10 דקות עד שמסמיך
4 מוסיפים 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות ומכבים את האש ומערבבים עד שהחמאה נבלעת
5 מצננים במקרר עם ניילון נצמד על הקערה
6 כשהקרם קר ויציב, מורחים בתוך הקוראסון ומכניסים לתנור ל10 דקות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לשוקולד או שוקולד וקרמל מלוח
ממרח שוקולד שאוהבים
קוביות שוקולד שאוהבים/חלב/מריר/בלונדי/קינדר
אופן הכנה
1 אם משתמשים בממרח שוקולד – לא צריך להכניס לתנור שוב – אפשר לזלול
2 לשוקולד קרמל מלוח – להכניס לקוראסון קוביות שוקולד מריר בשילוב של שוקולד בלונדי, או שוקולד במילוי קרמל מלוח – להכניס לתנור ל 5-8 דקות עד שהשוקולד נמס
3 חשוב מאוד לתת לקוראסון להתקרר כי השוקולד רותח!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם